Δύο νέες υποδομές για την μεταφόρτωση των βιοαποβλήτων και των πράσινων αποβλήτων, εντάχθηκαν για λειτουργεία στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

22 Ιανουαρίου 2024
11:52
Κανένα σχόλιο

 

Δύο νέες υποδομές για την μεταφόρτωση των βιοαποβλήτων και των πράσινων αποβλήτων, εντάχθηκαν για λειτουργεία στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα κατασκευάστηκαν εντός των ΤΜΔΑ Σιάτιστας (εικ. 1) και Κοζάνης (εικ. 2) και χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» με βάση την Απόφαση Ένταξης με αρ. πρωτ. 2494/07-07-2021 της ΕΥΔΕΠ ΠΔΜ.

Οι Π/Υ των έργων ανήλθαν σε 303.000 € πλέον ΦΠΑ για το έργο της Σιάτιστας και 147.000 € πλέον ΦΠΑ γι’αυτό της Κοζάνης.

Οι Δήμοι που εξυπηρετούνται από τις παραπάνω ΤΜΔΑ, θα μπορούν να παραδίδουν τα βιοαπόβλητα που συλλέγουν από την Διαλογή στην Πηγή με το καφέ κάδο, τα οποία στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Μονάδα ΕΡπεξεργασίας Απορριμμάτων για επεξεργασίας σε διακριτή γραμμή για την παραγωγή υψηλότερης ποιότητας compost.

Εικ.1 : Υποδομές διαχείρισης βιοαποβλήτων στην ΤΜΔΑ Σιάτιστας

Εικ.2: Υποδομές διαχείρισης βιοαποβλήτων στην ΤΜΔΑ Κοζάνης

Η απόφαση ένταξης περιλάμβανε επίσης και την προμήθεια ενός ελκούμενου κλαδοτεμαχιστή με αρπάγη (εικ. 3), Π/Υ 189.900 € πλέον ΦΠΑ και Containers για την μεταφόρτωση των βιοαποβλήτων, Π/Υ 426.300 € πλέον ΦΠΑ.

Εικ. 3 : Ελκούμενος κλαδοτεμαχιστής με αρπάγη

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.