Καλλιόπη Βέττα: «Οι αντιδράσεις των πολιτών των κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσόβουνου είναι εύλογες, καθώς συνεχίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης η άναρχη και άτακτη εξάπλωση Α.Π.Ε. στην Δυτική Μακεδονία – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης – Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

25 Ιανουαρίου 2024
15:23

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Αντιδράσεις των πολιτών των κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας για την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού μεγάλης κλίμακας στην περιοχή

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνημμένη την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Κομνηνών σχετικά με την δημιουργία Φωτοβολταικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 50ΜW στην περιοχή «Προζύμι» των κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσοβούνου.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για μια επικείμενη παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην παραγωγική ζωή, το περιβάλλον και το οικείο οικοσύστημα, την υδρολογία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αναφέρεται, ευλόγως, ότι η αναγκαία ανάπτυξη των Α.Π.Ε. δεν πρέπει να γίνεται με άναρχες παρεμβάσεις, χωρίς κοινωνική συναίνεση και με τρόπο που ναρκοθετεί την ομαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Επισυνάπτεται η επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντησή σας και τις σχετικές ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2024

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Βέττα Καλλιόπη

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.