Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για εργασίες συντήρησης σε χωριά του Δημητρίου Υψηλάντη

29 Ιανουαρίου 2024
21:02

Συντήρηση υποδομών στις κοινότητες Λιβερών, Σιδερών, Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου, περιλαμβάνει το έργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΕ ΔΗΜ.ΥΨΗΛΑΝΤΗ», προϋπολογισμού μελέτης 350.000€, του οποίου τη σύμβαση υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΒΑΡΚΑΣ».

-Ειδικότερα, στα Λιβερά προβλέπεται:

 • η κατασκευή κρασπεδόρειθρων 80cm εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου, από την είσοδο έως τα όρια της πλατείας μήκους 700m.
 • η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς σε χώρο 400m2 στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας και περίφραξη του χώρου.
 • η εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για φωτισμό του χώρου Ηρώου

-Στα Σιδερά, οι εργασίες περιλαμβάνουν:

 • Καθαιρέσεις της ανατολικής και βόρειας παλιάς περίφραξης νεκροταφείων μήκους 54 και 45 μέτρα αντίστοιχα, κατασκευασμένων από βάση λιθοδομής και τοιχίου από τσιμεντόλιθους και πλέγμα περίφραξης.
 • Καθαίρεση κεντρικού διαδρόμου των παλιών πλακοστρώσεων και επανακατασκευή αυτών.
 • Επανακατασκευή τοιχίων περίφραξης 100cm από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25.
 • Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων 60cm απλού σχεδίου πάνω από τις νέες περιφράξεις, κατασκευή πόρτας σιδερένιας συρόμενης 4,00m και μίας εισόδου ανοιγόμενης 1,20m.
 • Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων 50m2.

-Στην Ποντοκώμη, ανακατασκευή πεζοδρομίων στην είσοδο της κοινότητας λόγω φθορών και στο Μαυροδένδρι, κρασπεδόρειθρα και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων σε διάφορους δρόμους της κοινότητας.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ΕΣΟΔΑ ΑΠΕ, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

8 σχόλια

 • Ειπώθηκε εδώ και πολύ καιρό ότι ότι η ΔΕΗ ζήτησε από τους κατοίκους της Ποντοκώμης,που απαλλοτριώθηκε,να παραδώσουν τα σπίτια των
  Αν αυτό γίνει ποιος ο λόγος κατασκευής πεζοδρομίων κλπ
  Έτσι προστατεύεται το δημόσιο χρήμα;

 • Έχω μια απορία , είναι δυνατόν να δαπανούνται ποσά όπως είδα (Ποντοκώμη, ανακατασκευή πεζοδρομίων στην είσοδο της κοινότητας λόγω φθορών ) για ένα χωριό που έχει αποζημιωθεί από την ΔΕΗ? Πάμε καλά?. Δηλαδή θα διατεθούν χρήματα για ένα χωριό που έχει μετεγκατασταθεί? Με πιο σκοπό και για πιο λόγο?
  Υποτίθεται ότι τα χρήματα που δόθηκαν ως αποζημίωση , δόθηκαν για να μεταφερθεί όλο το χωριό και οι κάτοικοί του. Αν είναι να μείνουν εκεί όλοι να γίνει και ανάπλαση όλου του χωριού.

  • 1. Σχόλιο όλο αλήθειες.
   2. Απ´ ευθείας ανάθεση, ή διαγωνισμός;
   3. Επιβλέπει τα έργα κάποιος υπεύθυνος; (και το λέω γιατί γίνονται και ξαναγίνονται πολλά από αυτά λόγω κακοτεχνίας, με λάθος κλήσεις κλπ)
   Και ένα σωρό άλλες απορίες που φυσικά θα μείνουν αναπάντητες….

  • Αυτήν την απορία έχω κ εγώ εφόσον το χωριό είναι υπό μετεγκατάσταση για πιο λόγο να δοθούν χρήματα για ανακατασκευές κ δν το λέω με καμία κακία προς τους κατοίκους, τότε ας ξανά δώσουν κ πίσω τα σπίτια τους κ ας μείνει το χωριό ως έχει, δλδ λεφτά να πετάνε κ μετά μας φταίει ο κόσμος.

 • Εσείς εκεί στον Δήμο δεν αποζημιωθήκατε για την δημοτική περιουσία της Ποντοκώμης; Αν ναι, τότε γιατί συντηρείτε πράγματα τα οποία δεν σας ανήκουν; Την άδεια του ιδιοκτήτη την έχετε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.