Συνεχίζονται οι ενέργειες – δράσεις συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Βίντεο & Φωτογραφίες)

31 Ιανουαρίου 2024
14:05
Την Τρίτη 30 Γενάρη πραγματοποιήθηκε συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ώστε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της περιοχής να μπορέσουν να συντονίσουν και να οργανώσουν από καλύτερες θέσεις τον αγώνα τους κόντρα στο έκτρωμα νομοσχέδιο, που θέλει να φέρει η κυβέρνηση με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων!
Με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών από τη πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φ.Σ. Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Σχεδίασης Προϊόντων, Χημικών Μηχανικών Κοζάνης, Δημοτικής, Νηπιαγωγών, Καλών Τεχνών Φλώρινας, Φ.Σ. Καστοριάς) αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και ανταλλάχθηκε πείρα από τις προσπάθειες οργάνωσης του αγώνα!
Πάνω σε αυτή τη βάση πήραν όλοι και όλες τον λόγο και για να αναδειχθούν όλες οι πλευρές του νομοσχεδίου, να μεταφερθεί μια συνολική πείρα του προηγούμενου διαστήματος καθώς και να προτείνουν δράσεις και μορφές αγώνα που θα υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συζήτησαν και διαμόρφωσαν ένα κοινό κείμενο – ψήφισμα με το οποίο καλούν όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συλλέξουν υπογραφές και να το καταθέσουν στην Γενική Συνέλευσή τους προς συζήτηση.

Οι αποφάσεις του συντονιστικού :
Μάζεμα υπογραφών από όλους τους φοιτητές του ΠΔΜ και κατάθεσή τους στο Πρύτανη την Παρασκευή 9/2 στις 12:00 στην Πρυτανεία, στην Πανεπιστημιούπολη της ΖΕΠ. Την ίδια μέρα εκ νέου συντονισμός στην ΖΕΠ.
Γενικές Συνελεύσεις ώστε να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.
Συμμετοχή στη Μεγάλο Πανελλαδικό Παμφοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2 στο Σύνταγμα στις 12:00.
Κινητοποίηση στα Δημοτικά Συμβούλια σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας που θα συνεδριάσουν για το ζήτημα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Τέλος ο συντονισμός των φοιτητών κατέληξε σε αγωνιστική παρέμβαση στο κέντρο της Κοζάνης όπου οι φοιτητές κρέμασαν πανό με σύνθημα ΟΧΙ στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ.

Ένα σχόλιο

  • Αγωνιστική παρέμβαση σημαίνει ότι εμποδίζω τους διαφωνούντες με μένα να κάνουν τη δουλειά τους! Πολύ δημοκρατικό!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.