Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Κοζάνη: Συχνά ατυχήματα στη διασταύρωση Προύσσης και Νικομηδείας

31 Ιανουαρίου 2024
22:54
Την Κυριακή το βράδυ στις 22:30 μου τηλεφώνησε η πεθερά μου και μ’ ενημέρωσε ότι χτύπησαν το αυτοκίνητό της που το είχε παρκαρισμένο επί της Νικομηδείας 5.
Το ίδιο έχει συμβεί για τρίτη τα τελευταία χρόνια και μόνο η τροχαία μπορεί να ξέρει σε πόσους ακόμη έχει συμβεί το ίδιο. 
Να το έχουν παρκαρισμένο (κίτρινο ορθογώνιο στο γραφικό) και κάποιος που ανεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Προύσσης (κόκκινη γραμμή), να στρίβει αριστερά επί της Νικομηδείας χωρίς ανακοπή ταχύτητας και να πέφτει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Όταν κάτι επαναλαμβάνεται διαρκώς, τότε εκτός της ευθύνης του εκάστοτε οδηγού νομίζω πως κάτι πρέπει να κάνουν κι οι αρμόδιοι ώστε να εξαναγκάζουν τους διερχόμενους οδηγούς να ανακόπτουν ταχύτητα.
Προσωπικά, εκτιμώ ότι το λιγότερο είναι να μπει ένα STOP αλλά το πιο αποτελεσματικό θεωρώ ότι θα ήταν να τοποθετηθεί (πράσινη γραμμή) ένα τεχνητό εμπόδιο ώστε οι οδηγοί να εξαναγκάζονται να ανακόπτουν ταχύτητα για να μην έχουμε τα χειρότερα.
Οι αρμόδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

7 σχόλια

  • Δε γίνεται να ζητάμε από τους αρμόδιους να γίνουν να κάνουν κάτι χωρίς λόγο, όταν το κίτρινο σημάδι που βάλατε ότι ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο είναι πάνω σε διάβαση πεζών. (Παράνομα παρκαρισμένο)

    • Η διάβαση είναι πιο δεξιά.
      Ίσως τοποθέτησα λίγο πιο δεξιά το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο σίγουρα δεν είναι σε παραμονή θέση κάτι που πιστοποιεί η αυτοψία της τροχαίας.
      Η ουσία όμως είναι πως θα ανακοπει η ταχύτητα όσων έρχονται από την οδό Προύσσης.

  • 1) Έχει διάβαση εκεί και πάνω σε διάβαση απαγορεύεται το παρκάρισμα.
    2) Γιατί πάντα ζητάμε από τους αρμόδιους να κάνουν κάτι; Το να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί ούτε λόγος ε; Πάντα κόβουμε ταχύτητα σε τέτοια σημεία, αλλά η πλειοψηφία των οδηγών που περνάνε από εκεί, δεν το κάνουν. Το βλέπω καθημερινά.
    3) Γιατί δεν έχετε γκαράζ να βάζετε τα αυτοκίνητά σας και τα παρκάρετε όπου σας καπνίσει; Έχει γεμίσει η πόλη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία καταλαμβάνουν χώρο και εμποδίζουν την κυκλοφορία άλλων οχημάτων, πεζών, ΑΜΕΑ, παιδικών καροτσιών κλπ. Εάν είχατε όλοι γκαράζ θα ήταν ασφαλή τα αυτοκίνητά σας και δεν θα εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

    • Εσύ που λες εξυπνάδες και σημείωση δεν είμαι καν ο αναγνώστης που δημοσιοποίησε το πρόβλημα.
      1.Απάντησε ότι δεν ήταν σε διάβαση-λάθος στο γραφικό
      2. Οι αρμόδιοι είναι υπεύθυνοι ώστε να οργανώνουν καλύτερα τους δρόμους,πράγμα χλωμό στην πόλη μας.Και σε εκείνη τη διασταύρωση και λίγο πιο κάτω-διασταύρωση Πανόρμου-Σμύρνης γίνονται εδώ και χρόνια ατυχήματα, γιατί δεν σταματάνε οι ερχόμενοι από την Πανόρμου, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί.Μάλιστα έχει γίνει και ένα θανατηφόρο εκεί.
      3.Να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί ,ναι θα συμφωνήσω.
      4.Δεν περισσεύουν σε όλους τα χρήματα να νοικιάζουν γκαράζ, δεν υπάρχουν πάντα γκαράζ σε όλες τις γειτονιές και σε ποια ουτοπία ζεις, που έχεις τέτοιες απαιτήσεις;
      5. Εννοείται ότι σεβόμαστε τους ανθρώπους,που έχουν θέματα στην κίνησή τους και όλους τους ανθρώπους κατ’ επέκταση.Όλα είναι θέμα παιδείας.
      Πριν γράψεις, λίγο σκέψου.

      • Εξυπνάδες δεν γράφω εγώ αλλά εσείς και οι όμοιοί σας!!! Πριν τα γράψω όλα αυτά, τα σκέφτηκα πολύ καλά και αυτή είναι η αλήθεια. Πονάει όμως η αλήθεια…
        Θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτά που μου γράψατε. Αλήθεια, με ξέρετε από χθες και μου απευθύνεστε στον ενικό;;; Και με ποιο δικαίωμα μου λέτε ότι γράφω εξυπνάδες και πριν γράψω να σκεφτώ;;; Προσβάλλετε τη νοημοσύνη μου και αυτό δεν το συγχωρώ με τίποτα!!!!
        Μου γράψατε για κάποια ατυχήματα που έχουν γίνει στην περιοχή, τα οποία γνωρίζω πολύ καλά γιατί μένω εκεί κοντά. Για τα ατυχήματα ευθύνονται οι οδηγοί και όχι οι αρμόδιοι.
        Λέτε ότι δεν έχετε χρήματα για γκαράζ. Για να αγοράζετε και να συντηρείτε πανάκριβα αυτοκίνητα έχετε χρήματα. Άρα λέτε ψέματα!!!
        Και τέλος είναι ψέμα το ότι σέβεστε τους πολίτες της πόλης. Η πόλη έχει γίνει απάνθρωπη. Δυσκολευόμαστε να μετακινηθούμε όλοι μας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.