Στην Spartakos περνούν οι άδειες τριών φ/β 171 MW στην Κοζάνη

1 Φεβρουαρίου 2024
09:08
Κανένα σχόλιο

Στην 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εταιρεία Spartakos Energy περνούν οι άδειες παραγωγής των τριών φωτοβολταϊκών της εταιρείας στην Κοζάνη.

Πρόκειται για το έργο εγκατάστασης 3 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ονομαστικής ισχύος 171 MW στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Κοζάνης.

Η Spartakos Energy ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2023 και αντικείμενό της έχει την κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία, διασύνδεση και εκμετάλλευση του φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις
«ΕΞΟΧΗ 7», «ΕΞΟΧΗ 8» και «ΚΑΡΔΙΑ 1» των Δήμων Εορδαίας & Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέγιστης ισχύος 79,98100 MW, 74,98818 MW και 15,98508 MW αντιστοίχως.


Στα 10,4 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο

Μετά την εισφορά των τριών αδειών παραγωγής στην Spartakos Energy το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 10. 430.667 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή να ενταχθούν τα έργα αυτά σε ξεχωριστή θυγατρική σχετίζεται με το project finance που θα γίνει ξεχωριστά για το έργο αυτό.

Τα παραπάνω έργα είναι σε φάση κατασκευής και το διαγωνισμό για την κατασκευή τους έχουν κερδίσει οι εταιρείες Intrakat, Ameresco και RESINVEST
Πρόκειται ένα σύμπλεγμα τριών φωτοβολταϊκών 79,98MW, 74,98MW και 15,98MW και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου που περιλαμβάνει τρία μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα, ανέρχεται στα 52 εκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.