Χύτρα ειδήσεων: Ερωτήματα, αποκλειστικά και μόνο, προς τη διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης

1 Φεβρουαρίου 2024
09:02

Τις τελευταίες μέρες “έπεσε” στην αντίληψη της στήλης μία χορηγούμενη διαφήμιση στο facebook (δείτε φωτογραφία) η οποία αναφέρεται σε πρόγραμμα κατάρτισης που “τρέχει” το ΕΒΕ Κοζάνης (μέσω ανάδοχής εταιρείας).   Ο ανάδοχος του προγράμματος μπορεί να είχε τη δική του στρατηγική και να θεωρεί ότι μια διαφήμιση στο facebook αρκεί (και πράγματι, μπορεί, να αρκεί),  από εκεί και πέρα όμως το ΕΒΕ Κοζάνης, δεν θα έπρεπε, ενισχυτικά, με κάποιον εκπρόσωπό του,  ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εμφανίζεται είτε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε με συνεντεύξεις, διευκρινήσεις, άρθρα κτλ. στο διαδίκτυο να διαφημίζει διαρκώς, το εν λόγω πρόγραμμα; Αλήθεια, πόσες φορές το ΕΒΕ Κοζάνης έστειλε δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Μία, δύο, τρείς φορές ή καμία; Όταν είχε γίνει ένταξη της εν λόγω Πράξης «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας» στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» είχε βγει  μ’ ένα σχεδόν πανηγυρικό δελτίο τύπου να γνωστοποιήσει την συγκεκριμένη εξέλιξη. Γιατί δεν έπραξε αντιστοίχως και ποικιλοτρόπως και με μεγαλύτερη συχνότητα τώρα που “τρέχει” το πρόγραμμα; Ακόμη και στη χορηγούμενη διαφήμιση στο facebook υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε ότι ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 700 αιτήσεις κι αυτό προφανώς θα μπορούσε να αποτελέσει το σημαντικό αντι-επιχείρημα στους προβληματισμούς μας, με την έννοια, ότι κάποιοι θα πουν: “ορίστε μια χαρά διαφημίστηκε το πρόγραμμα κι υπέβαλαν πάρα πολλοί αίτηση”. Σωστά,  αν όμως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχουν κάνει αιτήσεις  είναι άνεργοι που έσπευσαν τις τελευταίες μέρες  ή τον τελευταίο μήνα να βγάλουν κάρτα ανεργίας, τότε αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να εγείρει  επιπλέον ερωτήματα και προβληματισμούς.  Για τους 500 ωφελουμένους που θα προκύψουν  μπορεί να έχουν υιοθετηθεί κριτήρια μοριοδότησης που ευνοούν αυτούς που είναι περισσότερο χρονικό διάστημα άνεργοι, όμως πόσοι τελικά από αυτούς τους ανέργους (με κάρτα ανεργίας πολλών μηνών ή μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών) έμαθαν για το πρόγραμμα; Ευχόμαστε, ειλικρινά, πάρα πολλοί, πρέπει όμως να το μάθουμε γι’ αυτό και τα σχετικά ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης. Διότι αν η τελική επιλογή  των 500 ωφελούμενων γίνει μεταξύ ανέργων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία απέκτησαν κάρτα ανεργίας τον τελευταίο μήνα τότε ο καθένας θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε σκέψη που θα μπορούσε να αδικεί τη διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης. Το ενδεχόμενο επιχείρημα   ότι υπάρχει “ανάδοχος” που τρέχει το πρόγραμμα, δε δικαιολογεί, σε καμία περίπτωση, το ΕΒΕ Κοζάνης από το να μην αναλαμβάνει κι εκείνο κάποιες πρωτοβουλίες ενισχυτικά για τη διαφήμιση του προγράμματος, όπως αυτές που αναφέρθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή η στήλη αυτό που επιθυμεί κυρίαρχα είναι η πληροφορία να φτάσει σε αυτή την κατηγορία των ανέργων που αναφέραμε,  έχει τοποθετήσει σχετικό banner που οδηγεί στη σελίδα του προγράμματος. Αιτήσεις έως 10/02/2024.

Η Χύτρα

Ένα σχόλιο

  • όλοι τα θέλουν έτοιμα…
    Αν είναι δυνατόν να τους γίνεται και αυτόματα η αίτηση και μόνο με την σκέψη τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.!
    Σηκωθείτε από τον καναπέ και αφήστε τα πληκτρολόγια!!!
    κινηθείτε, ψαχθείτε.
    ευκαιρίες εργασίας και έλλειψη ατόμων προς εργασία υπάρχουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.