Ερώτημα του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Χριστοφορίδη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο

7 Φεβρουαρίου 2024
06:52

κ. Κώστα Σκρέκα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Η Δυτική Μακεδονία είναι γνωστό ότι πληρώνει πολύ ακριβά το κόστος της βίαιης, πρόωρης απολιγνιτοποίησης. Μια απόφαση που λήφθηκε ερήμην των πολιτών της περιοχής, μιας περιοχής που αποτέλεσε την ΄΄πρίζα΄΄ της χώρας και τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της βιομηχανίας.

Αυτή η περιοχή τώρα αποτελεί τον πρωταθλητή ανεργίας, μείωσης εισοδήματος και πληθυσμού της χώρας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο (energypress.gr, naftemporiki.gr, ΤΟ ΒΗΜΑ, κλπ) για την δημιουργία εργοστασίων στην περιοχή της Κοζάνης. Άλλοτε αναφέρουν εργοστάσια μπαταριών, άλλοτε εργοστάσιο

υδρογόνου, όλα με κοινή αναφορά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει όμως καμία ενημέρωση από επίσημο φορέα είτε λέγεται Υπουργείο είτε Περιφέρεια για την εξέλιξη των διαδικασιών υλοποίησης.

Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλες ανέξοδες υποσχέσεις ούτε παχιά λόγια.

Η περιοχή μας απαιτεί επίσημη ενημέρωση με ξεκάθαρες απαντήσεις:

Ποια επιχειρηματικά σχέδια υπάρχουν;

Υπό ποιους όρους και ποιες είναι οι προοπτικές;

Ποια τα εμπόδια;

Θέλουμε επίσημη ενημέρωση από επίσημο φορέα ώστε να σταματήσει η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και επιτέλους να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και είμαι βέβαιος για την ανταπόκρισή σας.

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2-2-2024

3 σχόλια

  • Σχετικά με το Εμπόδια που ρωτάει ο κ.Χριστοφορίδης από που να ξεκινήσουμε; 1.Ελλειψη επιχειρηματικών υποδομών (ΒΙΠΕ, Επιχειρηματικά Πάρκα), 2. έλλειψη δικτύου μεταφορών (τρένο, λιμάνι, αεροδρόμιο με τακτικές αεροπορικές, διεθνείς, συνδέσεις), 3. Καθυστέρηση στα χρηματοδοτικά εργαλεία μεγάλων επενδύσεων (καθεστώς Δικαιης Μεταβασης Αναπτυξιακού Νόμου) και τέλος ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ. Καμια κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει σε μεγάλη επιχείρηση να επενδύσει κάπου αν δεν την συμφέρει!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.