kozan.gr: “Έσκασε” στα γέλια ο Χ. Κουζιάκης ακούγοντας την Ε. Κοϋμτζίδου να χρησιμοποιεί επιχειρήματα, στο ζήτημα των φωτοβολταϊκών, που είχε η Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη – Τόπος να Ζεις – και που η πρώην Δημοτική Αρχή του Λ. Μαλούτα σχεδόν τα χλεύαζε – “Όταν εμείς λέγαμε αυτά που λέτε εσείς σήμερα ο κ. Μαλούτας μας έλεγε ότι αυξήθηκαν οι θέσεις security” (Βίντεο)

13 Φεβρουαρίου 2024
05:30

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αρνητική ή θετική γνωμοδότηση του Σώματος στην κατασκευή και λειτουργία ΦΣΠΗΕ (Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας )ισχύος 187,5MW, που χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας κι απέχει ~11,5 χλμ. από το ΚΥΤ Καρδιάς, ~8,3 χλμ. από το ΚΥΤ Αγίου Δημητρίου και 20,7 χλμ. από το ΚΥΤ Αμύνταιου) η πρώην Αντιδήμαρχος και πλέον δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ε. Κοϋμτζίδου χρησιμοποίησε επιχειρηματολογία άκρως αντίθετη και διαφορετική από αυτή που είχε τα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική Αρχή Μαλούτα. Η στάση αυτή προκάλεσε, κυριολεκτικά, γέλια στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χ. Κουζιάκη ο οποίος κι εξέφρασε την έκπληξή του για όσα άκουσε από τα χείλη της πρώην Αντιδημάρχου. Για την ιστορία, το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης γνωμοδότησε αρνητικά. Δείτε τι συνέβη και τι ειπώθηκε από την κάθε πλευρά:

4 σχόλια

  • Ας μας απαντήσει η Κ. Κοϋμτζίδου

    Σε ποιά αναταποδοτικά αναφέρεται και με ποίο τρόπο αποδόθηκαν στους κατοίκους των κοινοτήτων Δημητρίου Υψηλάντη;

    Γιατί δεν συζητήθηκε ποτέ η έκδοση νέου χωροταξικού σχεδίου το οποίο θα μας έσωζε από την άτακτη αδειοδότηση και εγκατάσταση Φ/Β πάρκων (τα οποία έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους Κτηνοτρόφους);

    Όταν εισηγούνταν θετικά όλα αυτά τά υποτιθέμενα μικρά Φ/Β πάρκα που εν κατακλείδι έγιναν ένα θεόρατο έργο που έπνιξε την περιοχή , Τότε το περιβαλλοντολογικό πλήγμα ήταν μικρότερο ή μήπως υπήρχε άγνοια από το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι επρόκειτο να συμβεί;

    Όταν ήρθαν οι κάτοικοι τών κοινοτήτων Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό συμβούλιο ποιά ήταν η στάση της προηγούμενης αυτοδιοίκησης;

    Γιατί αυτή την στιγμή από την θέση τής αντιπολίτευσης υιοθετήσατε απόψεις στις οποίες είχατε εναντιωθεί την περίοδο που ήσασταν αυτοδιοίκηση;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Οι αποζημιώσεις που πήρατε από την ΔΕΗ ήταν καλές; Σαν κάτοικοι εσείς τι κάνατε; Είδαμε μια Καλάμια με 100 κατοίκους τι έκανε για τα φωτοβολταικα που όντος δεν θέλει εσάς δεν σας είδαμε πουθενά.. Το να ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα δεν σου βγαίνει πάντα σε καλό. Πως ξεκινάς να γράφεις με (ποια ήταν τα ανταποδοτικα) δηλαδή εάν έπερνες ανταποδοτικα όλα καλά;

      • Σχετικά με τις αποζημιώσεις από την ΔΕΗ που σε ενόχλησαν, σου ζητάμε ειλικρινά συγνώμη, έπρεπε να δώσουμε την περιουσία μας χωρίς να λάβουμε αποζημίωση για να μην σου δημιουργήσουμε όχληση.

        Σχετικά με την καλαμιά : Οι κάτοικοι τής Καλαμιάς επικαλέστηκαν το διάταγμα 2/13-3-1981 (ΦΕΚ Δ, 138/1981), το οποίο ορίζει ότι στους «προ του 1923 οικισμούς απαγορεύεται η ανέγερση εγκαταστάσεων βιοτεχνικών ή βιομηχανικών, μέσης ή χαμηλής όχλησης (που είναι τα Φ/Β) περιμετρικά σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.
        Οπότε υπήρχε εύνομο συμφέρον στην προκειμένη περίπτωση.
        Δημιουργώντας ένταση στο εργοτάξιο κατάφεραν να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή (Η οποία ήταν ξεκάθαρο ότι θα δικαίωνε τους κατοίκους της Καλαμιάς καθώς το όριζε η νομοθεσία)

        Αν η στάση που κράτησαν οι κάτοικοι τής Καλαμιάς δεν στηριζόταν στο εύνομο συμφέρον τούς και απλώς αυθαίρετα παρεμπόδιζαν την επιχειρηματική δραστηριότητα μίας ιδιωτικής εταιρίας κατά πάσα πιθανότητα η εταιρεία θα διεκδικούσε αποζημίωση.

        Οπότε δεν είναι όλα τόσο ρομαντικά όπως βλέπεις και δεν μπορείς να βάλεις φρένο έτσι εύκολα σε ένα έργο που έχει αδειοδοτηθεί από την ΡΑΕ.

        Και φτάνουμε στα ξακουστά ανταποδοτικά που καυχιέται η πρώην αυτοδιοίκηση.
        Αν έχεις περάσει ποτέ από το Μαυροδένδρι, την Ποντοκώμη , τα Σίδερα ή τα Λιβερά θα καταλάβεις ο ίδιος γιατί επιμένω στα ανταποδοτικά… Δεν νοείται να γίνεται τόσο βαριά εκμετάλλευση τής περιοχής και να μην γίνεται συντήρηση και έργα στις κοινότητες , οι αγρότες είναι στα πρόθυρα να στερηθούν το νερό από το κανάλι που τόσα χρόνια ποτίζουν τα χωράφια τούς και η αυτοδιοίκηση σφύριζε αδιάφορα, Η οδοποιία στο Μαυροδένδρι έχει καταστραφεί προ δεκαετίας από έργα του δήμου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι σε άθλια κατάσταση. Οι κτηνοτροφικές μονάδες περικυκλώθηκαν από Φ/Β πάρκα και για άλλη μια φορά σφυρίζουν αδιάφορα.
        Τα ανταποδοτικά πρέπει να αναβαθμίσουν τα χωριά που πλήττει αυτή η άναρχη εγκατάσταση όλων αυτών των Φ/Β πάρκων και όχι να κλείνουμε τα μάτια για να μην δούμε το πρόβλημα.

        Αλλά ξέχασα έχεις δίκιο, ρίχνω το μπαλάκι στην εξέδρα που τόσο πολύ με υπερασπίστηκε όταν την είχα ανάγκη!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι