kozan.gr: Έβγαλαν τις βάρκες τους στη ξηρά οι επαγγελματίες ψαράδες στη Λίμνη Πολυφύτου – Θέτουν ζητήματα όχι απλά υποβάθμισης του κλάδου τους αλλά και βιωσιμότητας του επαγγέλματος τους – Μομφές για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Γ. Κασαπιδη στη διαχείριση του θέματος της καραβίδας – Γιατί θεωρούν ότι δεν έπρεπε να γίνει τότε η απαγόρευση αλιείας της καραβίδας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

22 Φεβρουαρίου 2024
12:01

Έβγαλαν τις βάρκες τους στη ξηρά οι επαγγελματίες ψαράδες στη Λίμνη Πολυφύτου, στο πλαίσιο εβδομαδιαίας διαμαρτυρίας που ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 22/2, στην Αγία Βαρβάρα δίπλα στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Όπως σημειώνουν, επισημαίνοντας τους λόγους διαμαρτυρίας του: “Εδώ και τρία χρόνια αναμένουμε τις αποζημιώσεις που μας υποσχέθηκαν μετά και την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας, ενώ δεν έχει γίνει κανένας εμπλουτισμός ψαριών τα τελευταία εφτά χρόνια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η απένταξή μας από το καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ δυσχεραίνει το μέλλον μας και τη βιωσιμότητά μας. Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου δε νοείται η υποβάθμιση του κλάδου μας. Ως Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου θέλουμε όχι μόνο να κρατηθεί η αλιεία ως επάγγελμα, αλλά να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί. Θέλουμε άμεσα να εξεταστούν τα αιτήματά μας και να δοθούν απαντήσεις, εισηγήσεις και μέτρα”.

kozan.gr

 

 

 

 

8 σχόλια

  • Μη ξεχάσετε να βγάλετε ευχαριστήριο στον Αμανατίδη πρόεδρε . Αλήθεια τότε γιατί το βγάλατε και τωρα μας λέτε για προβλήματα κτλ. Τι ευχαριστούσες τότε πρόεδρε ;;; Τον φιλο σου ;

  • αντε καλα προεδρα….τα ξερουμε αυτα….
    την καραβιδα οι ψαραδες την κατεστρεψαν οπως κ ολα τα ψαρια…..
    Ψαρευουνε ανεξελεγκτα χωρις κανεναν ελεγχο….ουτε εφορια ουτε υγειονομικο…..

    προεδρα, τραβα στα χωραφια…..

  • Όταν κάποιοι σας τα έλεγαν είτε κάνατε ότι δεν καταλαβαίνατε είτε ότι εσείς τα ξέρατε καλύτερα . Αυτά είναι τα αποτελέσματά σας , λουστείτε τα τώρα.

  • Η δική σας απληστία εξόντωσε την καραβίδα. Το τελευταίο διάστημα έχετε βαλθεί να εξαφανίσετε και το γριβάδι, με τις απαγορεύσεις να βγαίνουν τέλη Απριλίου και όλο αυτό το διάστημα να βγάζετε τόνους ψαριών που δεν έχουν γεννήσει για να τα “σκοτώσετε ” προς 2-2,2 ευρώ το κιλό. Άλλωστε σχεδόν όλοι σας το έχετε για δεύτερο επάγγελμα , δουλειά της αρπαχτής. Μην κλαίτε, δεν σας λυπάται κανείς. Αηδία καταντήσατε. Περαστικά σας

  • 1 οι ψαραδες δεν κατέστρεψαν την καραβιδα,σύμφωνα με μελέτη η καραβιδα εξαφανίστηκε από τον ιό πανολη .2 μην βάζετε όλους τους ψαράδες στο ίδιο κάδρο(άλλος ήταν με αμανατηδη άλλος με κασαπιδη και άλλος αλλού). Υ.Γ αυτό μπορώ να το αποδείξω. 3 η πρόταση του συλλόγου για την περσινή απαγόρευση ήταν αρχές Απριλίου….αλλά όπως ξέρετε δεν υπαρχουν υπηρεσίες ούτε ιχθυολογος, άρα η περιφέρεια την έκλεισε την ημερομηνία που πρότεινε
    η υπηρεσία . Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι υπάρχει κακία από άτομα που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα (εννοώ αυτούς που σχολιάζουν μόνο με κακία).

    • 1. Ο πληθυσμός της καραβίδας είχε ασθένεια και οι ψαράδες την αλίευαν με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο πληθυσμός του. Αυτή είναι η αλήθεια.-
      2. Οι ψαράδες εκπροσωπούνται από ένα συλλογικό όργανο άρα μπαίνουν όλοι μαζί στο ίδιο κάδρο που επιλέγουν να τους εκπροσωπεί.
      3. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτελούν την απαγόρευση με βάση της εισήγησης του συλλόγου.
      Καμία κακία δεν υπάρχει. Την πραγματικότητα λέμε που όλοι βλέπουμε αλλά εσείς δεν θέλετε να κατανοήσετε και να βελτιωθείτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.