kozan.gr: Στη σημερινή (22/2) 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχαν εργαζόμενοι του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας της περιοχής (Βίντεο & Φωτογραφίες)

22 Φεβρουαρίου 2024
12:39

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κοζάνης και Κ.Υ., συμμετείχε στη σημερινή  24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση  της ΠΟΕΔΗΝ  διοργανώνοντας και σχετική παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Μαμάτσειου. Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι πολλά και πλέον  οι περισσότεροι υγειονομικοί αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα. Το νέο σχέδιο νόμου μεταρρύθμισης της Ψυχικής Υγείας που προωθεί το υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν πως είναι συγκεντρωτικό, αναποτελεσματικό, ιδιωτικοποιεί την απεξάρτηση και ενισχύει τις ΜΚΟ, ενώ αναφορικά με τα απογευματινά χειρουργεία πιστεύουν πως λειτουργήσουν εις βάρος των πρωινών χειρουργείων και όποιος έχει χρήματα θα έχει καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες να χειρουργηθεί. Η ΠΟΕΔΗΝ διαφωνεί ριζικά με συγχωνεύσεις, καταργήσεις νοσοκομείων, ιδιωτικοποιήσεις, τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες στα πρότυπα της Σαντορίνης ή σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Για τη δυσχερή λειτουργία του συστήματος γενεσιουργός, αιτία, όπως λέει, είναι η ελλιπής χρηματοδότηση.

 

2 σχόλια

  • Κατ εξαιρεση και με απολυτη προτεραιότητα λογο απολιγνιτοποιησης να καλυφθούν οι κενες θεσεις νοσηλευτων -τριων στα Κ.Υγειας απο το λοιπο επικουρικό προσωπικά.

  • Μόνο το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κοζάνης συμμετείχε, υπάλληλος του νοσοκομείου ούτε ένας. αυτό κατι λέει?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.