kozan.gr: Ώρα 11:00 π.μ.: Koζάνη: Mεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους από την τραγωδία των Tεμπών αλλά και στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ – Ακολούθησε πορεία (Bίντεο & Φωτογραφίες)

28 Φεβρουαρίου 2024
11:31

Mεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους από την τραγωδία των Tεμπών αλλά και στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορείας προς τον πρώην ΟΣΕ.

 

 

 

14 σχόλια

  • Ως συνήθως το ΚΚΕ καπέλωσε την απεργιακή κινητοποίηση, ο ομιλητής του αναφέρθηκε στα πάντα, ανακάτεψε τα πάντα κάνοντας μια κομμένη σούπα.

    Για το ΚΚΕ παιδιά είναι των παλαιστινίων, δεν είναι των Ισραηλινών, παιδιά είναι των Ρώσων, δεν είναι των Ουκρανών;;;;

    Να μας πουν ποιος δολοφόνησε το Ναβάλνι.

    Ντροπή σας!

  • To ΠΑΜΕ συμμετείχε σε συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ? Και κατάφερε να “καπελώσει” την όλη διαμαρτυρία που συμμετείχαν μαθητές και σπουδαστές. Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν εκεί για τα Τέμπη, να ακούγονται τα γνωστά συνθήματα προπαγάνδας του ΠΑΜΕ. Όταν η κοινοβουλευτική τους ομάδα, με αυτό που ψήφισε στην Βουλή για την εξεταστική επιτροπή έδωσε στην ουσία σανίδα σωτηρίας στην Κυβέρνηση. Έλεος. Στην πλατεία έπρεπε να μιλήσουν μόνο παιδιά. Κανένας άλλος. Καμία πολιτική εκμετάλλευση.

  • Ομιλία προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024

    Συναδέλφισσες – φοι
    Βρισκόμαστε πάλι σήμερα εδώ, για ακόμη μία φορά, αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπειά μας.

    Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την οικογένειά μας, για να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοκρατία, καλύτερη υγεία, καλύτερες αμοιβές.

    Για να διεκδικήσουμε διαφάνεια και δικαιοσύνη.

    Πριν από ένα χρόνο σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, αυτό των Τεμπών και αντί να κινητοποιηθεί η δικαιοσύνη, αντί να σκύψει η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας την ουσία των ευθυνών της κι όχι το θεαθήναι, γίνεται συστηματική και οργανωμένη συγκάλυψη σε πλήρη αρμονία και συνεργασία της δικαστικής εξουσίας με την κυβέρνηση. Εξάλλου οι ανώτατοι δικαστές οφείλουν τις θέσεις τους στην εκτελεστική εξουσία και πρέπει να εξοφλήσουν τα γραμμάτια του διορισμού τους, πρέπει να βγάλουν λάδι τον αρμόδιο υπουργό και κάθε έναν που διορίστηκε με εντελώς αναξιοκρατικά κριτήρια και ανέλαβε θέσεις ευθύνης με παχυλές αμοιβές.
    Μπορεί να ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά όσα βιώνουμε παραπέμπουν στον μεσαίωνα.

    Για να συγκινηθεί και να διατάξει διερεύνηση κάθε καταγγελίας η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χρειάστηκε να μαζευτούν (προς ώρας) 700.000 υπογραφές και μια γενναία γυναίκα με καθημερινό και ασταμάτητο αγώνα. Με το σύνολο των Μέσω Μαζικής Επικοινωνίας να είναι επί τοις ουσίας απέναντι και να υποβαθμίζουν το θέμα σα να μη συνέβη ποτέ.

    Εμείς οι εργαζόμενοι, εμείς ο λαός, είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε να πέσουν το σκοτάδι και η λήθη, για να οδηγηθούν σε ανεξάρτητη δικαιοσύνη όλοι όσοι έχουν ευθύνες, για να σταματήσει επιτέλους να λειτουργεί το πλυντήριο της εξεταστικής επιτροπής που ξεπλένει τις ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών, απ’ όσο μεγάλη οικογένεια κι αν προέρχονται, όσο βαρύ κι αν είναι τ’ όνομα που κουβαλούν.

    Για να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν κάνει η γενιά τον άντρα, αλλά ο άντρας κάνει τη γενιά.

    Συναδέλφισσες – φοι,
    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας εμπαίζει συστηματικά. Μας πετάει ψίχουλα και την ίδια στιγμή ταΐζει με χρυσά κουτάλια τα αφεντικά της που είναι μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

    Ενώ όλοι έχουν ομολογήσει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας ληστρικός φόρος που με έμμεσο τρόπο δημεύει την ιδιωτική λαϊκή περιουσία, ο κ. Μητσοτάκης μας έκανε πάσα στις ασφαλιστικές να πληρώνουμε 5 φορές πάνω την δήθεν έκπτωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ.

    Φτάνει πια με την Αγία Οικογένεια που μας πουλάει στα παζάρια των συμφερόντων!

    Ο υπουργός καρτούν κ. Χατζηδάκης ως γυρολόγος πρωϊνάδικων, πηγαίνει σε εκπομπές υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ για να κοροϊδέψει τους Δημόσιους Υπαλλήλους για τις δήθεν αυξήσεις των €40, όταν είχαμε οριζόντιες μειώσεις 40%, όταν μας επιβλήθηκε η δήθεν εισφορά αλληλεγγύσης του 2%, όταν πάγωσαν οι διετίες με το νόμο Κατρούγκαλου, όταν μειώθηκε το αφορολόγητο.

    Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που βιώνουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στα νησιά με μηνιαία ενοίκια των €350-500, όταν αμείβονται με μόλις €734 καθαρά. Ο νεοδιόριστος νοσηλευτής αμείβεται με μόλις €680 καθαρά για να προσφέρει στον πολύπαθο τομέα υγείας.

    Με αυτές τις εργασιακές αμοιβές και το βουνό φόρων δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα και η ανάπτυξη που διαφημίζεται έχει να κάνει μόνο με την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.

    Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ με το κεφάλι ψηλά, με τη γροθιά υψωμένη να δώσουμε τον αγώνα μιας καλύτερης Ελλάδας, με πολιτικούς που να μας αξίζουν, με κράτος που να τιμά τους πολίτες του και να μην τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους είλωτες.

    Διεκδικούμε:
    -Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
    -ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
    -Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
    -Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
    -Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
    -Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
    -Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
    -Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

    • Πρόεδρε,η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα των τεμπών δεν θα αργήσει.Το δικαστήριο θα γίνει,όπως έγινε γνωστό αρμοδίως,σε σύντομο διάστημα.Για την αργοπορία της δικαιοσύνης για το Μάτι δεν είδαμε καμμία ανακοίνωσή σου ή διαμαρτυρία.

  • Ποιός τοποθέτησε τον Καραμανλή ως Υπουργό στο Υπουργείο Μεταφορών; Ποιός τοποθέτησε τον σταθμάρχη, σ’ αυτή τη θέση; Ποιός, αντί να κανει προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες στο δυστύχημα, έκανε εξεταστική; Ποιός εξαφάνισε τρία (3) βαγόνια από τον τόπο της τραγωδίας; Ποιός αφαίρεσε ένα (1) μέτρο χώμα και στη συνέχεια μπάζωσε τον χώρο της Τραγωδίας; Ποιανού οι υπουργοί του έλεγαν ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση, ενώ δεν λειτουργούσε; Ποιός μετέφερε κατά ένα μήνα τις εκλογές γιατί κατέρεε δημοσκοπικά;

  • Φαντάζομαι οι δύο πρώτοι γράφετε από τους καναπέδες σας!!!!εκεί ανήκετε στο βούρκο!!!Μπράβο στα παιδιά τους γονείς τους εργαζόμενους της πόλης που συμμετείχαν στην απεργια!Και ναι ρε …….
    όλα τα συνθήματα ότι φώναξαν μαθητές οικοδόμοι γονείς μας αντιπροσωπεύει και όχι η άποψη σας
    ……

    • Στον βούρκο ανήκεις εσύ και οι ιδέες σου. Τελειωμένε ψευτοκουμουνιστή από τα lidl. Που προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τον πόνο και την το πένθος τόσων οικογενειών και να εξαργυρώσεις την αγανάκτηση όλων σε προσωπικό όφελος. Ως εδώ με τις αναχρονιστικές σας ιδέες που χρησιμοποιούνται μόνο για το προσωπικό σας όφελος.

  • Η Κοζάνη της ντροπής, σε μια Ελλάδα της ντροπής! Σήμερα ήταν ο ένας χρόνος απ’ τη μαζική δολοφονία νέων παιδιών, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά του καθενός από μας. Κι η Κοζάνη κατάφερε να μας πείσει πως τα παιδιά ήταν του ΚΚΕ, αφού μόνο αυτό ήταν στην πλατεία, σε μια συγκέντρωση που οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Όλοι οι υπόλοιποι περίμεναν να τους πει το κόμμα “τους” αν πρέπει να πάνε στην πλατεία ή όχι. Πού ήταν σήμερα οι βολευτές, πού ήταν ο Περιφερειάρχης, πού ήταν ο Δήμαρχος και όλοι οι αιρετοί; Μόνο ντροπή για την κατάντια αυτής της πόλης!

  • Ούτε ένας εκπρόσωπος της πολιτείας για τα Τέμπη! Ούτε στο τρισάγιο στον Άη Νικόλα, που ήταν γεμάτος μαθητές και φοιτητές. Ο Δήμαρχος δυό βήματα δίπλα και εξαφανισμένος! Όλοι άφαντοι! Μη μας δεί κανένα μάτι ότι κάνουμε “αντιπολίτευση”…… Κάποιοι μάλιστα έστειλαν τα τσιράκια τους να βολιδοσκοπήσουν το κλίμα, μη τυχόν και εμφανιστούν δίπλα στο ΚΚΕ και τα εργατικά σωματεία …

  • Βγήκαν μαθητές και φοιτητές και αμέσως να εκμεταλλευτουν και να καπελωσουν ΚΚΕ – Συνδικαλιστες- Κόμματα, ντροπή σας, με αυτόν τον τρόπο δεν θα θέλουν τα παιδιά να βγουν ξανά στον δρόμο ούτε να διαμαρτυρηθούν για τιποτα

    • Να υποθέσουμε πως εσύ ήσουνα στην καφετέρια κι έπινες τον καφέ σου, αφήνοντας ΚΚΕ – Συνδικαλιστες να καπελώσουν, όπως λες. Και μάλλον δεν πήρες είδηση ποτέ πως δεν υπήρχε ούτε ένα άλλο κόμμα εκτός απ’ το ΚΚΕ. Το “δημοκρατικό τόξο” τους μάρανε, δεν κοιτιούνται στον καθρέφτη, να δουν πώς κατάντησαν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι