O πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος για τo μήνυμα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους από την τραγωδία των Τεμπών

28 Φεβρουαρίου 2024
17:38
Τώρα σοβαρά;
Δημοσίευσε σήμερα “μήνυμα” ο Στ. Κωννίδης (βουλευτής ΝΔ Κοζάνης και Υπ. Μακεδονίας – Θράκης) για το έγκλημα των Τεμπών και για τα “57 αθώα θύματα του”;
Σοβαρά; Τόσο θράσος;
Είναι ο ίδιος μέλος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία:
– αγνοούσε τα έγγραφα των εργαζόμενων στον ΟΣΕ ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ,
– αγνοούσε τις ερωτήσεις βουλευτών της αξ. αντιπολίτευσης με το ίδιο θέμα,
– ευθύνεται για την ανυπαρξία τηλεδιοίκησης,
– ευθύνεται για το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος,
– ευθύνεται για τον διορισμό στη θέση του σταθμάρχη ενός ρουσφετιού της νδ,
– ευθύνεται για το κουκούλωμα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία τους – και τόσα άλλα.
Και βγάζει και ανακοίνωση από πάνω;
Πόση υποκρισία και (ψεύδ)αίσθηση επικοινωνιακής παντοκρατορίας;
Αυτοί είναι που πρέπει να σιωπούν και όχι οι γονείς των θυμάτων, που έχουν κάθε δικαίωμα και ιερή υποχρέωση να φωνάζουν μέχρι την δικαίωση των αδικοχαμένων παιδιών τους…
Εάν πραγματικά θέλει ο κ. Κωννίδης ‘απόδοση Δικαιοσύνης’, πρέπει πρωτίστως και κυρίως να στραφεί στους συναδέλφους του βουλευτές της νδ – πρώην υπουργούς και υφυπουργούς μεταφορών και σε όσους είχαν θέσεις ευθύνης κατά την α΄ τετραετία Μητσοτάκη στον ΟΣΕ και στις μεταφορές.

Μήνυμα Στάθη Κωνσταντινίδη για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών

14 σχόλια

  • Μίλησε ο Καραμανλής στη Βουλή κι όλοι
    Οι αναλγητοι τον χειροκροτούσαν;
    Χειροκροτας ,μετα από ανθρωποκτονίες;
    Χειροκροτάς ,μετά τα εγκλήματα;
    Κοροκοδείλια δακρυα!
    Ψηφίστε και οι 158,της Νέας δημοκρατιας,την άρση
    ασυλίας του φυσικού και ηθικου αυτουργού
    για να φύγει το ΑΓΟΣ από πάνω σας!
    Ντροπη,μόνον ντροπη

  • Στό καταδικαστικό γιά τήν Ἑλλάδα ψήφισμα τό Εὐρωπαϊκό Κοινοβούλιο ἀναφέρει ὅτι: «Θεωρεῖ κρίσιμη τήν ταχεῖα καί ὁλοκληρωμένη διεξαγωγή τῆς δικαστικῆς ἔρευνας σχετικά μέ τήν σιδηροδρομική τραγωδία στά Τέμπη, ἡ ὁποία θά πρέπει νά περιλαμβάνει ὅλους τούς ἐμπλεκομένους, συμπεριλαμβανομένων τῶν ἁρμόδιων κυβερνητικῶν ἀξιωματούχων· δέν εἶναι ἱκανοποιημένο μέ τόν ἔλεγχο πού διενεργεῖ ἡ ἁρμόδια ἐπιτροπή τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων, καθώς φαίνεται νά στερεῖται πολιτικῆς ἀμεροληψίας καί νά εἶναι ἀπρόθυμη νά καλέσει σέ κατάθεση βασικούς ἐμπειρογνώμονες· ἐκφράζει τήν βαθειά του ἀνησυχία γιά τήν ἄρνηση τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων νά διεξαγάγει ἔρευνα, ὅπως ζητήθηκε ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Εἰσαγγελία, σχετικά μέ δύο πρώην ὑπουργούς Μεταφορῶν Χ. Σπίρτζης Σύριζα και Κ. Καραμανλής από τη Νέα Δημοκρατία. Ο καταμερισμός των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη (αλλά και για όλες τις προηγούμενες, όπως π.χ. στο Μάτι, στην Μάνδρα, στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα», κ.ο.κ.), θυμίζει εντόνως την κλασσική αστυνομική ταινία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»! Η υπόθεση της ταινίας: μέσα στο «Orient Express», που εκτελούσε τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Παρίσι, δολοφονείται ένας από τους επιβάτες. Στην πρώτη θέση του τραίνου, όπου έγινε η δολοφονία, επιβαίνουν 12 φαινομενικά άσχετοι και άγνωστοι μεταξύ τους επιβάτες. Δώδεκα ύποπτοι! Σε κάθε σκηνή του έργου, ο ένας φαίνεται πιο ύποπτος απ’ τον άλλο! Εν τέλει, ο ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρώ, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάζει το έγκλημα και αποφαίνεται πως ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Όπως, ομοίως ένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών (και για όλα τα υπόλοιπα…), είναι όλοι οι «σταθμάρχες» που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία χρόνια!

  • Μπράβο ρε Γιάννη, μπράβο. Ετσι ακριβώς όπως τα γράφεις. Υποκρισία και επικοινωνία
    Αλήθεια τα υπόλοιπα κόμματα θα ακολουθήσουν; Οι υπόλοιποι βουλευτές των άλλων κομμάτων;

  • Επειδή είμαι σίγουρος πως θα διαβάσετε το σχόλιο μου κύρε Θεοφύλακτε, πρώην βουλευτή της πρώην κυβερνήσεως η οποία επίσης διαχειρίστηκε με τον ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο την κατάσταση και προφανώς είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ για τις 57 ζωές, περιμένω μια ειλικρινή απάντηση στο εξής : ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ;; Και ο ένας και ο άλλος, ΜΑ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ;; Ενώ και οι δυο σας και οι παρατάξεις στις οποίες ανήκετε και ανήκατε, όπως και ολοι οι προηγούμενοι φταίνε, τολμάτε και δείχνετε ο ένας τον άλλον;;;;;;Περιμένω απάντηση στο αν ευθύνεται η παραταξη σας, στο αν ευθύνεται η παράταξη του κου Κωνσταντινίδη και ποιος ευθ’υνεται τελικά κύριοι πρώην και νυν βουλευτές και υπουργοί. ΝΤΡΟΠΗ και μονο ΝΤΡΟΠΗ.

    • Όχι. Δεν είναι όλοι ίδιοι, και δεν θα γινόταν τέτοιο ατύχημα επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί λειτουργούσαν τα παλιά και τα εφεδρικά συστήματα που ξηλώθηκαν επί ΝΔ για να μπουν τα νέα. Φυσικά όπως κάθε έργο, έδωσαν τις μίζες και το έργο δεν έγινε.

      • Σοβαρά τώρα επί σύριζα δεν ζήσαμε το μάτι??? Εκεί τι είχε γίνει??? μήπως να το ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ όλοι οι βο(υ)λευτες και να σταματήσετε τα κορκοδηλια δάκρυα σας!!! Γιατί ότι κάνετε το κάνετε για το θέα Αθήνε….κυβερνησατε και εσείς και το πασοκ και δεν κάνατε τίποτα… μην νομίζετε ότι όλοι μας είμαστε κομματικά όντα… ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  • Τώρα σοβαρά???

    Σας είχα πιο σοβαρό…
    Εκπλήσσομαι από το δημοσίευμα σας κ. Θεοφύλακτε.
    Υπήρξατε και εσείς βουλευτής. Δεν είδα να σώσατε τη χώρα.
    Πόσο θράσος?

    • Προσπάθησαν, επικράτησαν οι Μακεδονομάχοι και οι Χριστιανοί παλαιοί και Νέοι. Το σίγουρο ειναι πως δεν την κατέστρεψαν.

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΨΗΛΛΟΦΡΥΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΡΡΗΜΟΣΥΝΗΣ!

    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΟΖΑΝ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΘΥΤΩΝ !

  • Για όλα φταίει ο κρατισμός, η έλλειψη ελέγχων και ένα σάπιο δημόσιο, που μόνο δικαιώματα απαιτεί και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Ναι, χρειάζεται τηλεδιοίκηση αλλά ποιος θα ασχοληθεί να μάθει την τεχνολογία, ναι ,θέλει εμπειρία αλλά οι παλιοί έχουν μόνο δικαιώματα. Και μετά κοιτά να επωφεληθεί κάθε πονηρός σκυλεύοντας τον ελληνικό λαό.

    • ΣΩΣΤΟΣ !!!

      Καλημέρα σας

      Να μη γίνεται Πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

      Το μεγαλύτερο από τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και σε αυτή καμμιά αναφορά στις κονταρομαχίες. Αν αυτή λειτουργούσε σωστά τίποτα δεν θα συνέβαινε. Γιατί παραβλέπεται το ανθρώπινο λάθος που αν λειτουργούσε τυπικά και υπεύθυνα η Διοίκηση δεν θα συνέβαινε το Ατύχημα ; Τόσα χρόνια χωρίς τηλεδιοίκηση τόση μεγάλη τραγωδία στα τρένα δεν συνέβει. Όσο χαλαρώνει η Διοίκηση τόσο είναι επισφαλής η όποια διαχείριση. Εκεί είναι το πρόβλημα και βλέπω επ’ αυτού ουδέν. Είναι θέμα προσανατολισμού της συζήτησης και σ’ αυτό το ερώτημα και τις λύσεις να επικεντρώνεται η συζήτηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.