Σχόλιο του Π. Κουκουλόπουλου για την πορεία του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 4ο τρίμηνο 2023

8 Μαρτίου 2024
09:38

 

«Στο 2% έκλεισε η ανάπτυξη το 2023, αισθητά χαμηλότερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που την τοποθετούσαν στο 2,4%. Ο κύριος λόγος της απόκλισης εντοπίζεται στην πτώση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, αλλά και στο επίμονο έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο.

Κάπου εδώ μπαίνουν τίτλοι τέλους στους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης περί δήθεν ελληνικού “θαύματος”, καθώς αποδεικνύεται ότι η βελτίωση των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον πληθωρισμό που συμπιέζει αφόρητα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Η μονοσήμαντη στήριξη της ανάπτυξης στην κατανάλωση, στον τουρισμό και στο real estate, παράλληλα με το “παρκάρισμα” των ευρωπαϊκών κονδυλίων στις τράπεζες και την προκλητική εύνοια του ολιγοπωλίου της ενέργειας, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και αποδεικνύεται αδιέξοδη. Είναι μια πολιτική που ευνοεί λίγους και πλήττει τα συμφέροντα των πολλών, υποθηκεύοντας τις προοπτικές της Χώρας.

Η κριτική του ΠΑΣΟΚ που καταλόγισε άγνοια κινδύνου στην Κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, δικαιώνεται πολύ γρήγορα από τα γεγονότα. Κυρίως όμως δικαιώνονται οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες μας, που τεκμηριωμένα και ρεαλιστικά συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πατρίδα και τους πολίτες της.»

Ένα σχόλιο

  • ΜΕ ΠΟΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΕΣΥ;
    ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
    Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΠΟΙΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-9-10 ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ;

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΥΡΑΓΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

    ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ;

    ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ή ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ;

    ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΜΡΕ-ΜΠΡΕ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΑΙ.

    ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΖΙΔΑΝΙΩΤΙΣΑ Ή ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ….ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.