Σχόλιο με αφορμή τη δήλωση της Βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. κ. Καλλιόπης Βέττα για την Ημέρα της Γυναίκας (Γράφει η Ρανια Στυλιάδου)

8 Μαρτίου 2024
16:17

 

Κυρία Βέττα.

Μόνον υποκριτικό και φαρισαϊκό μπορώ να χαρακτηρίσω το μήνυμά σας για την ημέρα της γυναίκας.

Πριν από λίγες ημέρες βάλατε την υπογραφή σας σε ένα σχέδιο που έγινε νόμος του κράτους και νομιμοποιήσατε την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών των ομόφυλων ζευγαριών που θα πραγματοποιείται με την ακραία και βάναυση εκμετάλλευση της γυναίκας, τους σώματός της, της αναπαραγωγικής διαδικασίας.

Και έρχεστε σήμερα να μιλήσετε για την ανάγκη «έμπρακτης στήριξης του αγώνα των γυναικών για ισότητα με θεσμικές, οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις» ως προϋπόθεση για να εξακολουθεί η ημέρα αυτή να έχει μόνον, συμβολική σημασία.

Για την εμπορευματοποίηση των γυναικών, για το γεγονός ότι θα εξαναγκάζονται να νοικιάζουν το σώμα τους, τη μήτρα τους και να μετατρέπονται σε μηχανές αναπαραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, ούτε μία σταγόνα μελάνη, παρά μόνο πανηγύρια, χαρές και μία αίσθηση προόδου που αδυνατώ να αφουγκραστώ … «περιστατικά που θα προκαλούσαν θυμηδία, αν δεν αφορούσαν ανθρώπους, δικαιώματα και κράτος δικαίου», όπως η ίδια έχετε υποστηρίξει.

 

13 σχόλια

  • “ότι θα εξαναγκάζονται να νοικιάζουν το σώμα τους, τη μήτρα τους και να μετατρέπονται σε μηχανές αναπαραγωγής παιδιών κατά παραγγελία”

    μήπως η συντάκτρια μπορεί λίγο να μας το εξηγήσει αυτό?

    επειδή μένω στο εξωτερικό, είναι υποχρεωτικό να γίνεσαι παρένθετη μητέρα? ψηφίστηκε τέτοια διάταξη? θα επιλέγονται γυναίκες που θα εξαναγκάζονται να γίνουν μηχανές παραγωγής παιδιών?

    αν μπορείτε διευκρινίστε το γιατί διέφυγε της προσοχής μου

  • Χίλια μπράβο, κυρία Στυλιαδου! Έχετε απόλυτο δίκαιο κι απορώ, πραγματικά, πού έχουν κρυφτεί οι φεμινιστικες οργανώσεις.

  • Άλλα αντ’ άλλα και της Στυλιαδου το γάλα. Ποιος υποχρεώνει τις γυναίκες να γίνουν παρένθετες μητέρες. Πού το διάβασες αυτό;λ

  • ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ…ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ) ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΕΙ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΕΘΙΜΑ !

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΕΜΒΡΥΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΛΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΙΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΙΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΜΚΟ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ “ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ” ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η “ΧΟΥΝΤΑ” ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΣ.

    ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ…. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ!
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ…ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΟΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΟεΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΥΠΟ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ….ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΞΙΑ!

  • Σήμερα επιτρέπεται να γίνει μια γυναίκα παρένθετη μητέρα για ετερόφυλα ζευγάρια. Άρα υπάρχει ο κίνδυνος εμπορευματοποίησης των γυναικών. Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί την κυρία Στυλιάδου.

  • Καταπέλτης στο κεφαλάκι της βουλεύτριας ο λόγος σας κ. Στυλιάδου. Συγχαίρω !

    Είναι ηθική αυτουργός του μεγαλύτερου ανθρωπολογικού και κοινωνικού πειράματος στην Ιστορία της ανθρωπότητας !!

  • Ράνια δεν έχεις κάπου γραμμένο σου νομοσχέδιο ότι θα υποχρεωνουν τις γυναίκες να γίνονται παρένθετες μητέρες. Τώρα άμα υποχρεώνονται για οικονομικό λόγο . Για αυτό φταίει το καπιταλιστικό σύστημα και αυτοί που το υπηρετούν. Ήδη γυναίκες αναγκάζονται να εκδίδονται για τα προς το ζην

  • Κανείς δεν υποχρεώνει τις γυναίκες να γίνονται παρένθετες μητέρες. Αν κάποιες θέλουν να κάνουν το σώμα τους παραγ γικές μηχανές, είναι ευθύνη τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.