Εορδαία: Ψηφιδωτό για τα 122 γυναικόπαιδα που μαρτύρησαν στο Ολοκαύτωμα των Πύργων

20 Μαρτίου 2024
11:43
Κανένα σχόλιο

Το ιστορικό κεφάλαιο του Ολοκαυτώματος των Πύργων, τον Απρίλιο του 1944, και ειδικότερα τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στον φλεγόμενο αχυρώνα τα 112 γυναικόπαιδα, λίγο πριν κοπεί το νήμα της ζωής τους, αποτυπώνει ψηφίδα- ψηφίδα, στο υπό εξέλιξη  έργο της, η δημιουργός Βαρβάρα Γκέγκα.

Σε μία επιφάνεια πέντε περίπου μέτρων, απεικονίζεται όλο το σκηνικό της οδύνης και του χαμού αθώων ψυχών, που βίαια οι Γερμανοί στρατιώτες ώθησαν στο πλίνθινο κτίσμα, που επικεντρώνεται στις εκφράσεις των προσώπων των  μικρών μελλοθάνατων, χωρίς οι Δήμιοι τους να συγκινούνται από τα ουρλιαχτά τους και τις κραυγές των γονέων  τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι