Πολιτικές διώξεις στο Δήμο Βελβεντου εν έτει 2024; (Του Ζορμπά Ιωάννη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΠΡΟΧΩΡΆΜΕ ΜΑΖΊ)

22 Μαρτίου 2024
09:32

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βελβεντού ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την Τρίτη 19/3/2024 την ποινική δίωξη 2 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης για συκοφαντική δυσφήμιση. Δυστυχώς, οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων πως πρόκειται για πολιτικές απόψεις των μελών του συνδυασμού στα πλαίσια της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης και δεν αφορούν αντιπαραθέσεις μεταξύ φυσικών  προσώπων δεν εισακούστηκαν  από τα μέλη της δημοτικής αρχής που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή. Βέβαια, στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 2023 ο κύριος Δήμαρχος ανέφερε πως τα 3 μέλη του συνδυασμού θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει. Πολύ πριν κινηθούν οι διαδικασίες για νομική γνωμοδότηση επί του θέματος, είχε προαποφασιστεί η ποινική δίωξη των μελών του συνδυασμού μας.
Ως πολιτικά ενεργό μέλος της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού από το 2010, έχω έρθει αρκετές φορές σε δημόσια πολιτική αντιπαράθεση με δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Ουδέποτε κάποιος από αυτούς κινήθηκε νομικά εναντίον μου. Πιθανότατα σεβόμενοι την ελευθερία του πολιτικού λόγου που είναι θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας. Προσωπικά, θα σεβαστώ απόλυτα την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, όποια κι αν είναι αυτή. Αν η απόφαση είναι καταδικαστική προς το πρόσωπό μου, πρώτος θα βγω και θα ζητήσω συγνώμη δημοσίως για όσους ή όσες πιθανόν να έθιξα.
Παρακάτω παραθέτω σε φωτογραφίες το διάλογο που υπήρξε μεταξύ των 2 μελών που διώκονται ποινικά. Το τρίτο μέλος διώκεται ποινικά λόγω κοινοποίησης του συγκεκριμένου διαλόγου. Βέβαια υπήρξαν άλλοι τέσσερις πολίτες που κοινοποίησαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση δε διώκονται ποινικά.
Το απόσπασμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού όπου συζητήθηκε το θέμα.
Και τέλος, προηγούμενες δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις μου που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για τις οποίες δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον μου.
Υ. Γ. Νομίζω θα ήταν προτιμότερο και προς όφελος των πολιτών του Δήμου Βελβεντού, τα χρήματα που επιβαρύνεται ο Δήμος Βελβεντού για νομικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούνται για την εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης των πολιτών από το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων που έγινε πέρσι, παρά για ποινικές διώξεις πολιτών για τις πολιτικές τους απόψεις.

5 σχόλια

  • Κρίμα που ο Στεργίου ακολουθεί τον τραγικό δρόμο που άνοιξε πέρσι στον γειτονικό δήμο Σερβίων όταν έγινε μήνυση στην κα Σπυρίδου της ελάσσονος αντιπολιτευσης
    Είναι κρίμα πολύ κρίμα γιατί έχει αλλο επιπεδο από τους γείτονες του

  • Πρέπει ο κάθε δήμος να ανέχεται την ανοησία του καθενός. Πολύ καλά κάνουν και σας παραπέμπουν κύριε Ζορμπά. Να προσέχετε τι γράφετε δημόσια. Σας διαβάζουν και οι μαθητές σας αφού είστε εκπαιδευτικός.

    • Ως εκπαιδευτικός λοιπόν, οφείλω να εφαρμόσω την προάσπιση του ελεύθερου πολιτικού λόγου στο πολίτευμα της δημοκρατίας. Να θέτω τον εαυτό μου στην κρίση τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων και κηδεμόνων τους για τις πολιτικές μου απόψεις και ενέργειες. Να αναμένω την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και να τη σεβαστώ απόλυτα.

  • Πολύ λίγοι είναι και δεν εκτιμούν τίποτα. Είχαν καταθεσει λάθος ψηφοδέλτιο. Κανένας από αυτους δεν θα ήταν στο συμβούλιο αν δεν τους ειδοποιούσε ο Στεργιου ότι είχαν λάθος. Το είχαν πει σε μια συνεδρίαση και το ακουσαμε όλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.