Kozan.gr: Μνημόσυνο υπέρ των Ευεργετών της Βλάστης τελέσθηκε το πρωι της Κυριακής 24/3 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

24 Μαρτίου 2024
11:25

Ο Δήμος Εορδαίας, η Κοινότητα Βλάστης και ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας «Ο Προφήτης Ηλίας» τελεσαν το πρωί της   Κυριακή της «Ορθοδοξίας» 24 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βλάστης, Μνημόσυνο υπέρ των Ευεργετών της.

6 σχόλια

  • Άτομα που είναι αντίθετοι στα πιστεύω της Εκκλησίας κρατάνε εικόνες αυτό λέγεται ιεροσυλία. Δεν πιστεύω οι ευεργέτες της Βλαστης να είναι περήφανοι με αυτά που είδαν σήμερα από εκεί ψηλά, όλοι οι ευεργέτες της Ελλάδος μια άλλη Ελλάδα ονειρευόταν όχι την σημερινή.

  • Αίσχος! Δε θυμόταν τον Θεό όταν ψήφιζαν νόμους ενάντια στον λόγο του; Ουαί και αλίμονο υποκριτές και Φαρισαίοι! Αθεόφοβοι!

  • Μια κωμόπολη των 6.000 κατοίκων η Βλαστη τον δέκατο εννατο και αρχες Του εικοστού αιώνα όπως και τόσες αλλες μεγαλες κομοπόλεις οπως το τσοτυλι κ α τις κατάντησαν χωριουδακια των 500 ατόμων οι κρατούντες τις εικόνες και οι προκάτοχοι τους , χωρίς να αναφέρονται στους τολμηρούς εκείνης της δύσκολης εποχης όπως π χ τους Δουμπεους κ α .
    Τι σχέση έχει η εικονολατρια με το εμπόριο την επιχειρηματικότητα και τις αγροτοκτηνοτροφικες δραστηριότητες που άσκησαν οι δωρητές των προηγούμενων δυο έως τριών αιώνων που έφτασαν και μεγαλούργησαν στην Αυστροουγγαρία , Αίγυπτο και γενικότερα στον τότε αναπτυγμένο κόσμο.!

    • Αν η Βλάστη είχε 500 κατοίκους, θα ήταν καλά. Μετρημένοι στο χέρι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι. Όσο για τα άλλα που αναφέρεις, συμφωνώ απόλυτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.