¨Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκδήλωση “Το ’24 γίνομαι 17 και ψηφίζω  Ευρωπαϊκά” στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

26 Μαρτίου 2024
15:16

Στις 13 Μαρτίου 2024, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής ΜακεδονίαςEurope Direct Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση με τίτλο: “Το ’24 γίνομαι 17 και ψηφίζω ευρωπαϊκά”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στις 13 Μαρτίου 2024 και αφορούσε στην ενημέρωση των νέων ψηφοφόρων.

Στη δράση συμμετείχαν ενεργά 150 νέες και νέοι από τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια της Β΄ τάξης των Λυκείων της πόλης της Κοζάνης, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς (1ο ΓΕΛ Κοζάνης, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης). Απώτερος σκοπός ήταν η ενημέρωση των νέων για τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η αύξηση της δημοκρατικής συμμετοχής τους στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιελάμβανε τους χαιρετισμούς από τον Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μαρίνο Κυρόπουλο, Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Κίκα Χατζημανώλη – Φουρκιώτη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κοζάνης, και κ. Ιωάννη  Σκόρδα, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση/παρουσίαση από τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις Ευρωεκλογές, τη δημιουργία της ΕΕ, τα θεσμικά της όργανα αλλά και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Έπειτα στο 2ο σκέλος, οι μαθητές/τριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου/έρευνας σχετικά με το τι γνωρίζουν οι μαθητές/τριες για τις Ευρωεκλογές, αλλά και σχετική παρουσίαση με θέμα “Μάθε που και πως ψηφίζεις”. Ακολούθησαν βίντεο που είχαν δημιουργήσει οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, με αντίστοιχες θεματικές: “Γιατί είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές” και “12 λόγοι για να ψηφίσω”.  Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση είχαν και οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας καθώς παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες των μαθητών του σχολείου τους  για την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Μαρίνο Κυρόπουλο, τους συντονιστές εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της ομάδας EPAS του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης καθώς και όλους τους συμμετέχοντες/ουσες για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”, μία πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections2024 #UseYourVote #αξιοποίησετηνψήφοσου #DemocracyInAction #DontLetOthersChooseForYou #ΟιΝέοιΜπροστά

Ένα σχόλιο

  • Ελπίζω να τόνισε κάποιος στα παιδιά να προσέξουν που δίνουν τα email τους και να μην αποδεχτούν τα cookies. Είδαμε πρόσφατα και εντυπωσιαστήκαμε από την προστασία που παρέχεται στα προσωπικά μας δεδομένα από θεσμικούς φορείς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.