Εκλογή νέου Προέδρου της ΕΔΠ LEADER της ΑΝΚΟ και ένταξη του συνόλου των έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού  προγράμματος LEADER της ΑΝΚΟ για την Π.Ε. Κοζάνης & Π.Ε. Γρεβενών,  μετά την έγκριση της υπερδέσμευσης

26 Μαρτίου 2024
14:57
Κανένα σχόλιο

Εκλογή νέου Προέδρου της ΕΔΠ LEADER της ΑΝΚΟ και ένταξη του συνόλου των έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού  προγράμματος LEADER της ΑΝΚΟ για την Π.Ε. Κοζάνης & Π.Ε. Γρεβενών,  μετά την έγκριση της υπερδέσμευσης

Στην 41η Συνεδρίαση της ΕΔΠ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22-3-2024 στα γραφεία της ΑΝΚΟ Α.Ε., συγκροτήθηκε σε Σώμα η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος με την εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα, μετά την αντικατάσταση των εκπροσώπων των Φορέων.

 Η νέα εκπροσώπηση της Επιτροπής είναι:

Α/Α Φορέας Τακτικό μέλος Ρόλος
1 Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Βύζας Κων/νος Πρόεδρος
2 Δήμος Γρεβενών Ταταρίδης Κυριάκος Αντιπρόεδρος
3 Δήμος Εορδαίας Φουρκιώτης Νικόλαος Γραμματέας
4 Δήμος Κοζάνης Βόμβας Κων/νος Μέλος
5 Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Μητσόπουλος Βασίλειος Μέλος
6 Αγροτικός Συν/σμός Γρεβενών Παυλίδης Χρυσόστομος Μέλος
7 Επιμελητήριο Κοζάνης Παντελίδης Γεώργιος Μέλος
8 Επιμελητήριο Γρεβενών Ράμμος Νικόλαος Μέλος
9 Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων λίμνης Πολυφύτου Κουρτίδης Νικόλαος Μέλος

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η ανακοίνωση του Τελικού Πίνακα κατάταξης των έργων ιδιωτικού  χαρακτήρα, στον οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο των προτάσεων που αξιολογήθηκαν θετικά στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού προγράμματος LEADER για τις  Π.Ε. Κοζάνης & Π.Ε. Γρεβενών, μετά την έγκριση της συνολικής αιτούμενης Υπερδέσμευσης.

Ειδικότερα με απόφασή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στηριζόμενο στην εμπειρία διαχείρισης παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα της ΑΝΚΟ και των αρμόδιων Μονάδων ΕΥΔ & ΕΥΕ ΠΑΑ και στο γεγονός ότι ορισμένες Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) δεν απορροφούν το σύνολο των πόρων που τους έχουν κατανεμηθεί, ενώ άλλες, όπως η ΑΝΚΟ, μπορούν να πετύχουν υπεραπορρόφηση, ενέκρινε υπερδέσμευση για το Τοπικό πρόγραμμα LEADER των Π.Ε. Κοζάνης και Γρεβενών ύψους 1.439.935,01€.

Με την έγκριση της υπερδέσμευσης έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι 19 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τα στελέχη των Υπηρεσιών για την έγκριση του ποσού αυτού. Με τους επιπλέον πόρους θα ικανοποιηθεί το συνολικό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Επιβεβαιώνεται δε έμπρακτα η στήριξη της επιχειρηματικότητας, στην κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την οικονομία της.

Επισυνάπτεται ο πίνακας Τελικών Αποτελεσμάτων.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.