Αγωνιστικές και πολύμορφες δράσεις  των Φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

3 Απριλίου 2024
23:03
Κανένα σχόλιο

            Το προηγούμενο διάστημα πήραν ζωή οι σχολές μας μέσα από μαζικές διαδικασίες και δώσαμε μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση κόντρα στο νομοσχέδιο που έφερνε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μέσα από όλες τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν η συζήτηση δεν σταματούσε στο νομοσχέδιο αλλά κατέληγε στο τι πανεπιστήμιο έχουμε σήμερα ανάγκη και στο πως ουσιαστικά θα καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες.

            Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε ανάγκη να μάθουμε την χρησιμότητα του αντικειμένου σπουδών μας ακόμα και τις δυνατότητες που μας δίνονται στο μέλλον από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι μεγάλη.  Μας απασχολεί η επαγγελματική προοπτική, τι δουλειά θα βρούμε, με τι όρους θα δουλεύουμε. Παράλληλα υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το πτυχίο που θα πάρουμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αν θα παρέχονται τα επαγγελματικά δικαιώματα σε όλα τα τμήματα κάτι που βάζει εμπόδια στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών.

            Οι Φοιτητικοί μας Σύλλογοι πρέπει να δυναμώσουν κι’ άλλο για να καταφέρουμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα έτσι ώστε να σπουδάσουμε όπως ονειρευτήκαμε. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας έτσι ώστε να κατοχυρωθούν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στις σχολές που δεν υπάρχουν, τα Master κλπ.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να γίνουμε περισσότεροι από την επόμενη κιόλας μέρα που θα παλεύουμε για ένα καλύτερο, σύγχρονο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο.

Για τις εκδηλώσεις:

  • Πέμπτη 4 Απριλίου στις 18:00 στην Αίθουσα ΑΠ3_11 : «Παλεύουμε Μαζί , για μόρφωση, εργασία, δημιουργική ζωή» – Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Θα μιλήσουν: Μητσιάκου Δέσποινα Αντιπρόεδρος της «Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης» μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας , Φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

  • Τρίτη 9 Απριλίου στις 15:00 στο αμφιθέατρο των ΗΜΜΥ (αίθουσα ΑΠ1_8): «Η τεχνολογία του 21ου αιώνα και η επαγγελματική προοπτική ένας αποφοίτου ΗΜΜΥ.»- Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

            Θα μιλήσουν: Δήμος Τσούρος (μεταδιδακτορικός ερευνητής καθολικού Πανεπιστημίου Λέβεν Βελγίου), Μωυσιάδης Σπύρος (προπτυχιακός φοιτητής και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου)

  • Πέμπτη 11 Απριλίου στις 17:00 στην αίθουσα ΒΠ3_9: «Έρευνα και μελέτη στο επάγγελμα του Χημικού Μηχανικού.» – Φοιτητικός Σύλλογος Χημικών Μηχανικών

            Θα μιλήσουν: Ορφανίδης Χρήστος (Μεταπτυχιακός Φοιτητής), Αργυρίου Αλέξανδρος (Προπτυχιακός φοιτητής και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου)

  • Παρασκευή 12 Απριλίου στις 21.00 στο Αμφιθέατρο των Κοίλων : Προβολή Ταινίας Oppenheimer  

 

            Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των τμημάτων τους, να λύσουν τις απορίες τους και μέσα από αυτές να προβληματιστούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους.

 

  • Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κρατάνε τις υποσχέσεις τους απέναντι στους φοιτητές. Για αυτόν το λόγο την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην Πρυτανεία με θέμα το πάγιο αίτημα των φοιτητών και δεν είναι άλλο από τις μεταφορές.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.