kozan.gr: Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χ. Γκοβεδάρος: “Δε γίνεται την ώρα που στενάζει ο τόπος, το κυρίως μέλημα της ΔΕΗ αλλά και της Μετάβασης Α.Ε. να είναι το μέγιστο κέρδος”

3 Απριλίου 2024
23:34
Εχθές δεν πρόλαβα να λάβω το λόγο-παρότι τον ζήτησα-στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως είναι σαφές ότι δε γίναμε σοφότεροι από τη χθεσινή παρουσίαση των ειδικών πολεοδομικών σχεδίων για τα λιγνιτικά πεδία Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Αχλάδας, με το μέλλον να παραμένει δυσοίωνο για την περιοχή.
Η μεν ΔΕΗ επενδύει σε ΑΠΕ, η δε Μετάβαση Α.Ε. δίδει εδάφη ως αντιπαροχή.
Ειπώθηκαν πλείστες φορές οι λέξεις “ιδιοκτησία”και “ενοίκιο”.
Καμία αναφορά για δωρεάν παραχώρηση γης ως κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων.
Καμία αναφορά για δωρεάν παραχώρηση γης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από ενεργειακές κοινότητες.
Καμία ουσιαστική αναφορά για επαναπόδοση εδαφών σε νέους αγρότες ή ακτήμονες, παρά μόνο ελάχιστων χιλιάδων στρεμμάτων.
Καμία εξήγηση γιατί δεν υπάρχει χωροταξικό ΑΠΕ εδώ και τέσσερα χρόνια.
Καμία εξήγηση γιατί δεν είναι συμμέτοχο στα ειδικά πολεοδομικά σχέδια το εξαιρετικό τοπικό επιστημονικό δυναμικό και οι φορείς π.χ. τα επιμελητήρια.
Καμία αναφορά στο Σιδηρόδρομο που ΙΣΩΣ έρθει μετά το 2044, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Αθηνών.
Ορισμένοι εκτός της περιοχής ίσως δεν έχουν νιώσει λόγω απόστασης, ότι η περιοχή δε βιώνει κανονικές συνθήκες, αλλά ειδικές έως οριακές.
Δε γίνεται την ώρα που στενάζει ο τόπος, το κυρίως μέλημα της ΔΕΗ αλλά και της Μετάβασης Α.Ε. να είναι το μέγιστο κέρδος.
Για αρχή αντί για όλα αυτά, ας αναληφθούν επιτέλους οι υποχρεώσεις των αποκαταστάσεων εδαφών και μετέπειτα η αντικατάσταση των λέξεων “ιδιοκτησία” και “ενοικίο” από τη “δωρεάν παραχώρηση” και “επαναπόδοση”…
https://kozan.gr/archives/545601

25 σχόλια

  • Λοιπόν Χάρη, προσοχή τωρα είστε στα πραγματα άσε τα αντιπολιτευτικά. Επίσης ο αρχηγός σου επέστρεψε στο μαντρί Αρα θα τα βρει με αυτούς των Αθηνών Αρα θα φέρει αυτά που υποσχέθηκε. Τι, όχι ;;

    • Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Γκοβεδάρος, όπως και κανένας σύμβουλος της συμπολίτευσης δεν ζήτησε το λόγο. Όταν γραφόταν ομιλητές δεν σήκωσε το χέρι του.
      Δεύτερη αλήθεια στα εδάφη της μετάβασης δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο με φωτοβολταϊκά .
      Τρίτη αλήθεια ο κ Γκοβεδάρος που μιλάει για ντόπιους μηχανικούς ανέθεσε το θέμα της γέφυρας στη Θεσσαλονίκη.
      Τέταρτη αλήθεια η Μετάβαση και ο καθηγητής ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ σε επτά μήνες ετοιμάσανε χρήσεις γης για 100.000 στρέμματα ( δεν αφορούν τις εκτάσεις της ΔΕΗ). Και μπορούν να διατεθούν στη βιομηχανία από τον Φεβρουάριο, και στους αγρότες από τον Ιούνιο.
      Υστερόγραφο: Χάρη ψηφίζει η παράταξη σου για τα φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ, βγάζεις μετά ανακοίνωση, είσαι στη συνεδρίαση ΔΕΝ ζητάς το λόγο , λες ότι δεν σε αφήσανε..
      Χάρη ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ μου φαίνεται ότι είσαι… η Βαρουφάκης;;;

  • Δεν ξέρετε τους στόχους της ΝΔ για την περιοχή?
    Σε ποιο κόμμα ανήκετε?
    Δεν γνωρίζετε..ότι θα γεμίσουμε με τζάμια και Φουρφουρια..αντί για εμβληματικές Επενδύσεις..και ότι στήνεται φαγοπότι κομματικό?? Πώς δέχτηκε να γίνεται Αντιπεριφερειάρχης..με ποιο πρόγραμμα?

    • Οι αποκαταστάσεις των εδαφών ξεκίνησαν , όπως ο καθηγητής ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ανέφερε και θα ολοκληρωθούν το 2025. Ίδη 54.000 στρέμματα θα αποδοθούν προς χρήση μέχρι τέλος Μαίου του 2025.

  • πες τα χρυσοστομε,αμανατιδη ακους;νεα δημοκρατια του κουλη;να ενας αξιολογος ανθρωπος που μπορει και μιλαει εξω απο τα δοντια γιατι δεν εξαρτατε απο καρεκλες

  • είσαι πολύ ωραίος χάρη πρώτη φορά από κάποιο πολιτικό να τα λέει αυτά μπράβο σου και συνέχισε τον αγώνα θα δικαιωθείς

    • Χάρη με αυτά που γράφεις, είσαι σίγουρος ότι είσουν στην αίθουσα;;;; Άκουγες τι έλεγαν ;;; Η μήπως συντρόφευες … το Μορφέα…

  • Μη σε απασχολεί Χάρη. Εσείς θα ανοίξετε γραφειο επενδυτών για να διευκολύνετε τις επενδύσεις και ολα θα πανε καλα.

  • Μπραβο κε Γκοβεδαρε.Αφηστε ολοι στην ακρη τις κομματικές ταυτοτητες ,ενωστε τις φωνες με την κοινωνια και διεκδικείστε απο αυτους που αποφασιζουν για μας ,χωρις εμας. δηλαδη απο το Αθηναικό κρατος. Γιατι στην επομενη απογραφη που θα ξαναμετρηθούμε θα ειμαστε πολύ λιγοι.

  • Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου…….Αλλά τι να πεις και σε ποιον; Από λόγια , εξαγγελίες και δισεκατομμύρια χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια!!!!!!!!Μετην ευκαιρία να κάνω και μια χαζή ερώτηση: Εκείνη την έρμη ΒΙΠΕ (απέναντι από την BORA BORA για όσους δεν ξέρουν) που την εγκαινιάσανε για μια ακόμα φορά θα γίνει κάποια επένδυση ή θα πρέπει να έρθει για μια ακόμα φορά ένας άλλος ‘Αδωνις να την εγκαινιάσει;;;;;;; ΝΤΡΟΠΗ

  • 1. Δηλαδή κε Γκοβεδάρο δίνεται δωρεάν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη τα σπίτια που οικοδομείται;
    2. Το τρένο είναι σημαντικότατος παράγοντας επενδύσεων. Έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα έργα εχθές.
    3. Υπάρχει καμιά ώριμη επενδυτική πρόταση από οποιονδήποτε;
    4. Εκτάσεις έχει και το δημόσιο υποδομές υπάρχουν;
    5. Αν έρθει αύριο ένας επιχειρηματίας με μεγάλα κεφάλαια και θέλει γη και υποδομές για να επενδύσει
    στην περιοχή, σε πόσο καιρό μπορεί να το κάνη;

    Ο λαός σας ψήφησε γιατί κατά δήλωση σας πρεσβεύετε το διαφορετικό. Αφήστε τα εύκολα λόγια και τις κορόνες και αρχίστε τις πράξεις.

  • Στον εαυτό σου τα λες Χαρη; Διοικηση εισαι, αντιπεριφερειαρχης εισαι, διεκδικησε και κερδισε περισσότερα. Αυτος είναι ο ρολος σου. Γι αυτο σε ψηφισαμε. Την καραμελα για το κακο κρατος της Αθήνας την ακουμε χρόνια, εσυ εκλεχθηκες για να κανεις πραξη αυτά που λες και οχι μονο να τα λες. Νομιζω πως δεν εχεις καταλαβει ακομα το ρολο σου αλλα ψαχνεις να βρεις διακιολογια για το οτι δεν θα καταφερεις τιποτα, θα κρατας την καρεκλα και θα σηκωνεις το χερακι σε οτι λεει ο Αμανατιδης που στηριζει αυτα που εσυ ΔΗΘΕΝ κατηγορεις.

  • Χάρη οι Δυτικομακεδόνες σας ψήφισαν για να αλλάξετε τα κακώς κείμενα να αντιδράσετε και να κανετε όλα όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι …..Περιμένουμε και ευχόμαστε να μην έχουμε μια απι τα ίδια ηηηηηη και χειρότερα!!!!!!!!

  • Αν δε μιλήσεις, δεν τεκμηριώσεις, δεν διεκδικήσεις γιατί να σου τα δώσουν τα αυτονόητα από το Κράτος των Αθηνών? Μήπως τελικά δεν χρειάζεται ούτε σε ρήξη να έρθεις, ούτε να φύγεις από το μαντρί? απλώς να έχεις ανιδιοτέλεια, σθένος και γνώση? και έτσι να υποχρεώσεις και τους υπόλοιπους, που έχουν μάθει χρόνια να λένε ναι σε όλα, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα? αρκεί να μη μείνουμε μόνο στα λόγια

  • Τι εννοεί όταν αναφέρει “Καμία ουσιαστική αναφορά για επαναπόδοση εδαφών σε νέους αγρότες ή ακτήμονες, παρά μόνο ελάχιστων χιλιάδων στρεμμάτων” ; Ελάχιστων και χιλιάδων δεν πάνε μαζί. Ή ελάχιστα θα είναι ή χιλιάδες; Και αν είναι χιλιάδες, πόσες χιλιάδες; κι όταν λέμε ακτήμονες ποιούς εννοούμε? Αυτούς που η ΔΕΗ πήρε τα χωράφια τους και τους αποζημίωσε αντί 800 € με 15.000 – 25.000 € το στρέμμα και γίναμε μόνιμοι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ή στην χειρότερη περίπτωση μόνιμοι 8μηνίτες?

  • Χαρη εσυ καλα τα λες, οι αλλοι δεν μας τα λεν καλα. Πολυ φοβαμαι οτι συντομα μοναχικο δρομο θα διαβεις….

  • Οι Κοζανίτες παράδες δεν έχουν για επενδύσεις. Οι ξένοι δεν έρχονται για επενδύσεις λόγω συνδικάτων και ΠΑΣΟΚτσιδικων και ΣΥΡΙΖΟσοσιαλισμο νοοτροπίες που έχουν οι πανέξυπνοι Έλληνες

    Όποτε σαν πανέξυπνοι Έλληνες πριζουμε τη κάθε κυβέρνηση να κάνει επενδύσεις. Και όταν τις κάνει δεν μας αρέσουν. Με τίποτα ευχαριστημένοι. Μόνο αν μας δώσουν λεφτά να καθόμαστε…αλλά και τότε θα λέμε λίγα είναι και θα ζητάμε και ακριβά αμάξια κτλ κτλ. Ρε ουυυυυστ

    Long live free capitalism

  • Δε γίνεται επειδή το λέει ο Γκοβεδαρος…. Το κέρδος των υπολοίπων είναι εύκολο να το κόβεις Αν του πουν να κόψει από το δικό του τότε δεν γίνεται

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι