Bρήκε τη θέση του στο “μαντρί” δίπλα στον πρώην (Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος)

4 Απριλίου 2024
14:50

Εκείνος δεν έκανε τίποτα, απλά ανακλήθηκε η διαγραφή του. Όμως δεν αντέδρασε και μάλιστα πήγε στη γιορτή  του Κόμματος και χαιρέτισε.Περι ού ο λόγος ; Μα φυσικά περι του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας,

    Πρίν λίγους μήνες ήταν το ‘’ παλικάρι ‘’ που όρθωσε το ανάστημα και κατήλθε                     ‘’ ανεξάρτητος ‘’ για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας ,  απελπισμένοι όντες από την απραξία του  τότε Περιφερειάρχη , μην έχοντας το σθένος , παρ ότι εκλέχτηκε αυτοδύναμος , να σταθεί στα συμφέροντα των πολιτών και ταυτίστηκε με το Κυβερνόν Κόμμα στις όποιες επιλογές. Πλήρωσε κι ο Λαός τον μαύρισε , δίδοντας την εντολή στον ‘’ ανεξάρτητο ‘’ σημερινό Περιφερειάρχη , που τελικά αποδεικνύεται εξαρτημένος.

  Επι μια τετραετία Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος , χωρίς να διαφοροποιηθεί στο παραμικρό με την κυβερνητική πολιτική , πιστός στις αρχές και το πρόγραμμα του Κόμματος και του Μεγάλου του Αρχηγού , με το χέρι πάντα προτεταμένο στις ψηφοφορίες στη Βουλή , δεν εκλέχτηκε γιατί οι δύο εκλεγέντες τον πρόλαβαν στη στροφή. Ο ένας πρώην Υπουργός κι ο άλλος πιο φανατικός και πιστός στο Κόμμα , αμφότεροι πιο παλιοί στα κόλπα και με πιο καλούς εκλογικούς μηχανισμούς , τον απώθησαν στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση.

  Καθώς οι πολιτευτές και οι αποτυχόντες Βουλευτές δε ‘’χάνονται ‘’και προτιμώνται σε κάποια δημόσια έμμισθη θέση  , ο νύν Περιφερειάρχης έμεινε πάλι στη στροφή , γιατί τον πρόλαβαν άλλοι πιο πρόθυμοι και η ‘’ πίκρα; ‘’ τον ώθησε να διεκδικήσει την Περιφέρεια κόντρα στο Κόμμα του που είχε ως αρχή τη στήριξη των ήδη εκλεγμένων Περιφερειαρχών.

  Εδώ ξεκινά η ευθύνη των πολιτών – εκλογέων. Χωρίς ουσιαστικές διαφορές και χωρίς καμμιά διαφοροποίηση από τις Κυβερνητικές επιλογές , προσέλκυσε τους δυσαρεστημένους του πρώην και κάποιους ευκολόπιστους  , βρέθηκε με τον πρώην στο δεύτερο γύρο. Περιττό να υποθέσουμε ότι όποιος και να πήγαινε στο δεύτερο γύρο αντίπαλος του πρώην , θα εκλέγονταν Περιφερειάρχης. Είναι το γνωστό λαϊκο ρητό : στους τυφλούς βασιλεύει ο Μονόφθαλμος.

  Από την πρώτη μέρα της εκλογής , επάνδρωσε την Περιφέρεια και τον περίγυρό του με στελέχη του Κυβερνώντος Κόμματος , ετοίμαζε πυρετωδώς το κλίμα για να ανακοινωθεί η ανάκληση της διαγραφής του και η επιστροφή στο ‘’ μαντρί ‘’ , ενθυμούμενος το λεχθέν παλαιόθεν : το πρόβατο έξω απ το μαντρί το τρώει ο λύκος !!!!

   Τώρα , λίγους μήνες από την εκλογή του , βρήκε τη θέση του στο μαντρί δίπλα στον πρώην , πάλι αγαπημένοι ‘’ σύντροφοι ‘’ , όπως όταν ο πρώην ήταν Περιφερειάρχης και ο νυν Βουλευτής. Ας όψονται οι προδομένοι ψηφοφόροι και οι συνεργάτες τους που είχαν ξεσπαθώσει κατά του πρώην και νόμισαν ότι βρήκαν αποκούμπι στον ‘’ ανεξάρτητο ‘’ νύν.

Κι όλα αυτά σε μια αιρετή Περιφέρεια με πολλά σοβαρά προβλήματα που άφσε άλυτα ο πρώην και η Κυβερνητική Πολιτική και διογκώθηκαν σήμερα. Ο νύν Περιφερειάρχης μένει να κάνει , όπως κι ο πρώην , τον τροχονόμο της Κυβερνητικής πολιτικής και οι Πολίτες να λένε καθημερινά : ακόμα μια πενταετία χαμένη , δυστυχώς !!!!

20 σχόλια

    • οταν φτασει η ωρα να τον κρινουμε απο το εργο του τοτε θα καταλαβεισ τιθα πει αμανατιδης..αλλα θα ειναι αργα..κοιτα τα πεπραγμενα του και μπορει να φανατστεισ λιγο ..εστω ..τι θα γινει..και αν δεν ξερεις τι θα γινει ρωτα και μαθε..

  • αλήθεια τι περιμένατε? κάτι διαφορετικό ?από έναν που για τους λόγους που όλοι λέμε και εσείς περιγράφετε κατήλθε στην Περιφέρεια? σιγά τα νέα κύριος………..

  • ……….. Επι μια τετραετία Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος , χωρίς να διαφοροποιηθεί στο παραμικρό με την κυβερνητική πολιτική , πιστός στις αρχές και το πρόγραμμα του Κόμματος και του Μεγάλου του Αρχηγού , με το χέρι πάντα προτεταμένο στις ψηφοφορίες στη Βουλή …………

    Καυστικές αλήθειες ! ΣΥΓΧΑΙΡΩ κ. Μαρκόπουλε !

  • Ο άνθρωπος ακολούθησε το ρεύμα της εποχής και κατάφερε να υποσκελίσει τον αποιτυχόντα σε όλα πρώην περιφερειάρχη
    Στα λόγια ανεξαρτιτοποιηθηκε δηθεν ενω κρυφίως έδωσε γη και ύδωρ στο κόμμα από το οποίο προέρχεται
    Τώρα αν κάποιοι παραπλανήθηκαν από το δήθεν ανεξάρτητο και εμπόλεμο λόγο που διακηρρυσε ας προσεχαν

  • ….Επι μια τετραετία Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος , χωρίς να διαφοροποιηθεί στο παραμικρό με την κυβερνητική πολιτική , πιστός στις αρχές και το πρόγραμμα του Κόμματος και του Μεγάλου του Αρχηγού , με το χέρι πάντα προτεταμένο στις ψηφοφορίες στη Βουλή…..

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ! ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ κ. Μαρκόπουλε !

  • Απόλυτο δίκιο έχει ο κ. Μαρκόπουλος. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
    Ο Αμανατίδης ήταν και παραμένει και δεξιός και χειροκροτητής του Μητσοτάκη.

  • Τον περιφερειάρχη τον κρίνεις απο το ήθος του,την εργατικότητα του και απο τα έργα του για την ανάπτυξη γενικότερα! Ολα αυτά τα έχει ο κύριος Αμανατίδης!!!

    • Εδώ γελάνε.Εργο και ανάπτυξη καθώς και ηθος μάλλον εννοείς τα δελτία τύπου γεμάτα . Ξαναρώτησα με το μήνα ή με την ανάρτηση γλειψιματος πληρωνεστε

      • Ξαναπαντάμε λοιπόν πρώην αυλικέ…Σου λείπει ο αόρατος όταν του πήγαινες καφέ?
        Τώρα κοτούλες και κηπάκους…Συνήθισέ το…
        Έχεις χρόνια μπροστά σου…

  • Αφιέρωμα στους συντρόφους μου
    Στο Νίκο, στο Δημήτρη, στο Νίκο και εκείνους εκεί στα Γρεβενά!!!
    Και κάποιους ακόμα!!!

    Καλά κρασά με υγεία!!!

  • Κύριε Μαρκοπουλε τι θα πει εξαρτημένος;
    Εσείς με ποιον είστε;
    Δηλαδή με λίγα λόγια μπορείτε να μας περιγράψετε τους ανεξάρτητους;
    Μάλλον εννοείται να καταργηθούν τα κόμματα!
    Έτσι εσείς κρίνεται και μάλιστα τολμάτε να παρεμβαίνεται και στα social media
    με τέτοιους απαξιωμένους λόγους;
    Δηλαδή οι προηγούμενοι περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα και όχι μόνο τι είναι
    εξαρτημένοι η αναξάρτητοι;
    Έλεος…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.