Δήμος Κοζάνης: Καλώδια μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης (Φωτογραφίες)

5 Απριλίου 2024
21:22
Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει ότι σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, έχουν τοποθετηθεί καλώδια μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, στο πλαίσιο του έργου για τη σύνταξη νέας κυκλοφοριακής μελέτης, που πρόσφατα υπεγράφη από τη Δημοτική Αρχή.
Τα στατιστικά δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, όπως είναι ο αριθμός και το μέγεθος των διερχόμενων οχημάτων, ο βαθμός καταπόνησης του οδοστρώματος αλλά και η ταχύτητα που αναπτύσσουν οι οδηγοί, θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της νέας μελέτης και των παρεμβάσεων, που πρέπει να υλοποιηθούν.
Σημειώνεται ότι τα καλώδια είναι τοποθετημένα σε παράλληλη διάταξη ώστε να περνούν τα οχήματα από πάνω τους και να τα πατάνε. Παράλληλα, συνδέονται με μετρητή, ο οποίος βρίσκεται σε εμφανές σημείο πάνω στο πεζοδρόμιο.
Κλείνοντας, οι φίλοι οδηγοί καλούνται να διέρχονται κανονικά από τα καλώδια και να μην φρενάρουν πάνω σε αυτά, για να μην καταστραφούν.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης

8 σχόλια

  • Τον βαθμό καταπόνησης του οδοστρώματος από τις τομές των οπτικών ινών ποτέ θα μετρήσετε εκεί στον Δήμο Κοζάνης;

  • Αν δεν διώχνετε αυτούς που παρκάρουν όπου βρουν, σε κεντρικές αρτηρίες, π.χ. για να πάρουν καφέ…αν δεν γίνουν περιφεριακοι δρόμοι στην πόλη τα ίδια χάλια θα είναι πάντα

  • Υπήρχε κι άλλη μελέτη μέτρησης για διπλωματική και κατατέθηκε ολόκληρη η διπλωματική σε μηχανικό του δήμου τότε. Τί έγινε;;;

  • Άρα οι ασφαλτοστρώσεις που διαλύονται σε δύο χρόνια, έχουν να κάνουν με την λάθος μέτρηση φορτίου, ας ελπίσουμε ότι με τις νέες μελέτες θα αλλάξει κάτι. Πάντα βλέπουμε θετικά.

    • Όχι δεν έχουν να κάνουν οι φθορές με τη λάθος μέτρηση φορτίου αλλά με τα κλεμμένα πάχη ασφάλτου και υποστρωμάτων για φθηνότερο κόστος και μεγαλύτερα κέρδη .

  • Την ίδια στιγμή που μετράτε την κυκλοφοριακή συμφόρηση τα παιδιά σας μεταναστεύουν σε πόλεις με πραγματικό μποτιλιάρισμα. Θυμίζω πως ο νομός έχασε 10.000 σε ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως λόγω μετανάστευσης και δευτερευόντως λόγω υπογεννητικότητας. Όταν η Κοζάνη ερημοποιηθεί αυτές οι μετρήσεις που κάνετε θα δείξουν το βέλτιστο αποτέλεσμα και όλοι οι ιθύνοντες θα μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τα μέτρα που έλαβαν. Ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα πριν είναι αργά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.