Πυρκαγιά στο Μονόπυλο Καστοριάς – Τι λέει ο δήμαρχος Νεστορίου στο GRTimes (Βίντεο)

9 Απριλίου 2024
21:53

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα σε δασική έκταση στον Γράμμο πολύ κοντά στον ακατοίκητο οικισμό του Μονόπυλου στον Γράμμο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και 18 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

«Υπάρχει πράγματι μια φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Γράμμου στα όρια της θέσης του χωριού Μονόπυλο πολύ κοντά στα Αλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω καίγονται περίπου 40 με 50 στρέμματα δασικής έκτασης και για τον λόγο αυτό έχουν έρθει μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο από τα Γιάννενα όσο και από την Καστοριά, ενώ μέχρι πριν από λίγο έριχνε νερό και ένα καναντέρ.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής με τον οποίο είμαι σε άμεση επαφή μου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ η φωτιά θα έχει ελεγχθεί, αλλά βεβαίως πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις παραμέτρους» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω καίγονται περίπου 40 με 50 στρέμματα δασικής έκτασης και για τον λόγο αυτό έχουν έρθει μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο από τα Γιάννενα όσο και από την Καστοριά, ενώ μέχρι πριν από λίγο έριχνε νερό και ένα καναντέρ.

 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης – https://www.grtimes.gr/

Ένα σχόλιο

  • Καθαρισμοί έγιναν, δασικοί δρόμοι καθαριστηκαν, τα ξερά και πεσμένα έφυγαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;. Α ναι αυτά τα απαιτεί το γελοίο κράτος μόνο από τους πολίτες με την απειλή τεραστίων προστίμων εάν δεν τα κάνουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.