kozan.gr: Πότε θα αποκατασταθεί το πεσμένο τοιχίο στη νότια πλευρά των κοιμητηρίων του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κοζάνης και σε ποιον εν τέλει ανήκει η ευθύνη να το αποκαταστήσει

10 Απριλίου 2024
04:50

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, αύριο ή μεθαύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την την αποκατάσταση του τοιχίου στη νότια πλευρά των κοιμητηρίων του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κοζάνης. Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών είχε να κάνει με συγκεκριμένους λόγους, καθώς έπρεπε α) να βρεθεί σε ποιόν ανήκει το επίμαχο σημείο, καθώς από ένα όριο και μετά, το οποίο προσδιορίστηκε μετά από μετρήσεις, ο αύλειος χώρος του ναού ανήκει στον Δήμο Κοζάνης, β) αφού βρέθηκε ότι το επίμαχο σημείο είναι ιδιοκτησίας του ιερού ναού έπρεπε να προσδιοριστεί ο τρόπος της αποκατάστασης, πράγμα που διήρκεσε αρκετά, καθώς από τη μεριά του ο  Δήμος Κοζάνης με τους υπευθύνους στην τεχνική υπηρεσία ήρθαν σε συνεννόηση και διαπραγματεύσεις με τον Τεχνικό Σύμβουλο του Ιερού Ναού, με σκοπό αυτό που θα γίνει εκεί να είναι κάτι όχι μόνο τεχνικά άρτιο αλλά και να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπει στο Δήμο Κοζάνης να συνεχίσει από εκεί και πέρα την αντιστήριξη του υπόλοιπου τοιχίου.  Αφού διευθετήθηκε αυτό, η διαχειριστική επιτροπή του ναού με σχετική της απόφαση σύναψε στις 28/3 το σχετικό εργολαβικό με τον ανάδοχο που θα εκτελέσει τις εργασίες για την αποκατάσταση του τοιχίου, το οποίο έπρεπε να κοινοποιηθεί και εγκριθεί και από τη Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης. Να σημειωθεί πως υπήρξε και μια επιπρόσθετη χρονική καθυστέρηση λόγω των εργασιών για εγκατάσταση οπτικών ινών που έλαβαν χώρα πέριξ του ναού καθώς κρίθηκε πως αν ξεκινήσουν ταυτοχρόνως κι οι εργασίες για την αποκατάσταση του τοιχίου θα έπρεπε να κλείσει εντελώς ο δρόμος (Β. Μικρού). Οι εργασίες λοιπόν, όπως προαναφέρθηκε, θα ξεκινήσουν αύριο ή μεθαύριο.

kozan.gr

5 σχόλια

  • Λίγο-λίγο θα γυρίσουμε στα παλιά όπου οι άνθρωποι, επειδή αγαπούσαν τον τόπο τους, έπαιρναν πολλοί κοινή πρωτοβουλία και διόρθωναν ό,τι χαλούσε.
    Τώρα άλλος βγάζει φωτογραφίες να καταγγείλει, άλλος σχολιάζει τον δήμαρχο, άλλος είναι του δημάρχου και τον υποστηρίζει και νά ‘χαμε να λέγαμε…

  • Ο δρόμος από διασταύρωση με Φιλίππου είναι σε άθλια κατάσταση μέχρι και Μπιζανίου. Λακκούβες, καθιζήσεις και με μεγάλη κίνηση. Πότε θα δούμε ένα άρτιο δρόμο στην πόλη ?????
    Το οδικό δίκτυο της Κοζάνης πιθανόν να είναι το χειρότερο σε όλη την χώρα.
    Ο κάτοικος που πληρώνει φόρους θέλει, δρόμους, καθαριότητα, φωτισμό και φροντισμένους χώρους, τα βασικότερα σε μία πόλη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.