Σε πρώιμα στάδια η μονάδα “πράσινου” υδρογόνου North-1 στη Δυτική Μακεδονία

14 Απριλίου 2024
08:30
Κανένα σχόλιο

Στο μέλλον της ενέργειας και στις εναλλακτικές λύσεις για καθαρή ενέργεια, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες του πράσινου υδρογόνου και στην πυρηνική ενέργεια, αφιερώθηκε συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα το υδρογόνο σήμερα”, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Hydrogen S.A., Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, συμπληρώνοντας πως “η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι sprint. Δεν κράτησε ποτέ λιγότερο από μισό αιώνα. Καταλαβαίνω την πίεση από την κλιματική κρίση αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Τα αποτελέσματα δεν θα τα δούμε άμεσα αλλά μέσα σε λίγα χρόνια”.

Αναφερόμενος στο project της ανάπτυξης μονάδας North-1 στη Δυτική Μακεδονία της εταιρείας ανέφερε πως το πλάνο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια αλλά παράλληλα εξετάζονται και οι δυνατότητες σύνδεσης με αγορές του εξωτερικού. «Το έργο έχει ωριμάσει αρκετά τεχνικά και έχουμε ξεκινήσει πρώτα βήματα αδειοδότησης. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν δυσκολίες καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο» σημείωσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, η εταιρεία στηρίζει χρηματοδοτικά το έργο αξιοποιώντας εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία. Εντούτοις, τόνισε πως το κύριο ζήτημα για την ανάπτυξη τέτοιων έργων αφορά στην έλλειψη καταναλωτικού κοινού και ειδικά σε μεγάλη κλίμακα, εκτός των διυλιστηρίων. “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εμείς τον καταναλωτικό αυτό κύκλο και στο πλαίσιο αυτό κοιτάμε και στις γειτονικές χώρες”, ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως η εταιρεία δουλεύει και πάνω στη λογική των πιστοποιήσεων που μέσα στα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

https://ypodomes.com/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.