Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | “Κατάρτιση – Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό”

16 Απριλίου 2024
13:05

Πραγματοποιήθηκε στις 11-04-2024 από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η έναρξη του προγράμματος Κατάρτιση –Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό. Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ecotours και απευθύνεται σε στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και συναφών δραστηριοτήτων.  Η κατάρτιση των επιχειρήσεων εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες που ορίστηκαν από το πρόγραμμα και περιλαμβάνουν: 

1. Την επιχειρηματική Ανάπτυξη (Business Development)

2. Την ψηφιοποίηση τω υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων (Digitalization)

3. Το βιώσιμο (Sustainable) Branding

Επιδίωξη του προγράμματος κατάρτισης είναι η ενίσχυση  των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων  στελεχών σε σύγχρονα θέματα και εργαλεία διαχείρισης των αναγκών των επιχειρήσεών τους καθώς και η καθοδήγησή τους στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων για την υιοθέτηση και χρήση ψηφιακών εργαλείων, βιώσιμο branding & marketing καθώς και δεξιότητες που σχετίζονται με την υιοθέτηση κυκλικών, βιώσιμων, πρακτικών στον τουριστικό κλάδο. Σε μεταγενέστερη φάση  προβλέπεται η απόκτηση Σήματος Ποιότητας  από τις επιχειρήσεις.

Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης είναι 80 ώρες, ενώ πραγμαυοποιείται διαδικτυακά ώστε να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου 2024. Τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Ιορδανίδη,.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ecotours συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Κύπρος και η Ουγγαρία. Την ευθύνη υλοποίησης και διαχείρισης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα σχόλιο

  • Καλή αρχή. Είναι το πρώτο πρόγραμμα επιμόρφωσης-κατάρτισης που τοπικός φορέας επιλέγει ως ανάδοχο υλοποίησης το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου. Ελπίζω και εύχομαι το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο και η πρώτη αυτή συνεργασία να αποτελέσει εφαλτήριο για το μέλλον.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.