O Δήμος Εορδαίας απαντά σε ερώτηση του βουλευτή Κ. Βελόπουλου με θέμα: «Ανάγκη ανακατασκευής του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαΐδας”: “ατά την εκτέλεση των εργασιών του έργου διαπιστώθηκε η ανάγκη ελέγχου στατικής επάρκειας του κτιρίου”

16 Απριλίου 2024
14:04

Σχετ: (α) η με αρ. πρωτ. 3474/27-02-2024 ερώτηση του βουλευτή Κ. Βελόπουλου με θέμα: «Ανάγκη ανακατασκευής του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.»

(β) το με αρ. πρωτ. 24085/12-03-2024 (5281/13-03-2024 Δήμου Εορδαίας) έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης – Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης – Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Ανάγκη ανακατασκευής του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.»

Σε απάντηση του (β) σχετ. εγγράφου με το οποίο μας διαβιβάσθηκε η (α) σχετ. ερώτηση του βουλευτή Κ. Βελόπουλου με θέμα: «Ανάγκη ανακατασκευής του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.», σας αναφέρουμε τα εξής:

Το κλειστό αθλητικό κέντρο Πτολεμαϊδας (ΕΑΚ) είναι μία αθλητική υποδομή, η οποία κατασκευάσθηκε το 1979-1981. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο που περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο με τις κερκίδες και περιμετρικά αυτού περιλαμβάνει χώρους αποδυτηρίων, χώρους WC, κυλικείο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό πρόκειται για ένα κτίριο που σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε πριν πενήντα χρόνια, συνεπώς οι εγκαταστάσεις του είναι παλιές και εκτός των σύγχρονων προδιαγραφών, σε ότι αφορά τόσο τα μεγέθη όσο και τις αποδόσεις.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη όχι μόνο για τη συντήρηση, αλλά κυρίως για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του ΕΑΚ, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών εκπόνησε, με ίδια μέσα, μελέτη για την ανακαίνιση – συντήρηση του ΕΑΚ. Πρόκειται για το έργο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΕΑΚ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ » του Δήμου Εορδαίας, αρ. μελ. 22/2017 του Δήμου Εορδαίας, προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 1.400.000,00 € , η εκτέλεση του οποίου αποφασίστηκε με την υπ. αριθμ. 307/2017 Α.Δ.Σ. Πτολεμαίδας.

Μειοδότης μετά τον διαγωνισμό, αναδείχτηκε ο οικονομικός φορέας «ΑΦΟΙ Α. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε. » με ποσοστό έκπτωσης 64,04%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κατακυρώθηκε με την 149/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Εορδαίας. Στη συνέχεια η ανάδοχος υπέγραψε την 21- 02-2019 το υπ’ αριθμό οικ. 3936 συμφωνητικό ποσού 503.376,98 € με τον Δήμαρχο Εορδαίας. Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από το ΕΑΠ. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την εκτέλεση των εργασιών εντός (12) Δώδεκα μηνών με πέρας την 20-02-2020.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών του έργου διαπιστώθηκε η ανάγκη ελέγχου στατικής επάρκειας του κτιρίου, λόγω των εκτεταμένων ρηγματώσεων που διαπιστώθηκαν σε δομικά στοιχεία και οι οποίες δεν ήταν εμφανείς και δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κατά τη σύνταξη της μελέτης.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.