Έργο “επισκευής και συντήρησης του δρόμου που ενώνει τη Χρυσαυγή Κοζάνης με το Τρίκορφο Γρεβενών”: Πόση αναβολή και ταλαιπωρία ακόμη;

16 Απριλίου 2024
17:45
Για 20 χρόνια γίνονται προσπάθειες να υλοποιηθεί το έργο “επισκευής και συντήρησης του δρόμου που ενώνει τη Χρυσαυγή Κοζάνης με το Τρίκορφο Γρεβενών ” (απόσταση 3,6 χλμ.)
Ο συγκεκριμένος δρόμος που τώρα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση :
1. Εξυπηρετεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.
2. Συνδέει χωριά της Π.Ε. Κοζάνης με χωριά της Π.Ε. Γρεβενών , μεταξύ αυτών κέντρα τουριστικού ενδιαφέροντος (Βασιλίτσα,Σαμαρίνα,Δοτσικό,Πεντάλοφο,Επταχώρι κ.ά.).
3.Γίνεται τροφοδοσία από Τσοτύλι σε διάφορα είδη : ψωμί, λαχανικά, ψάρια κ.ά.
4. Αποτελεί μέρος του οδικού δικτύου που ενώνει τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής, πόλοι έλξεως πολλών επισκεπτών.
Η τελευταία μελέτη ύψους 597.000€ έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και εχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.
Έτσι, ενώ όλοι είχαμε τη βεβαιότητα ότι το έργο ξεκινάει, ήρθαν καινούργια “χαμπέρια “. Κύκλοι της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι το έργο θα πρέπει να ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ. Και ρωτάμε : ΓΙΑΤΙ; Να επαναξιολογηθεί ως προς ΤΙ ; Μήπως περνάνε “πονηρές σκέψεις” από κάποιους αρμόδιους να μεταφέρουν το κονδύλιο σε άλλο έργο που θα τους εξυπηρετούσε;
Πόση αναβολή και ταλαιπωρία πιά;
Ευελπιστούμε σε μια σύντομη απάντηση-λύση.
Τοπική κοινότητα Τρικόρφου.
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου

6 σχόλια

  • Τρικορφο, Χρυσαυγη και Καλλονη συνολικος αριθμος μονιμων κατοικων ουτε 80…

    600 χιλ για δρομο 3.6 χλμ.

    Πολλα συγχαρητηρια στους συνταξαντες την μελετη!!

  • Μόνο σε δυο περιπτώσεις στη νεότερη ιστορία της χώρας είδαν δρόμους τα χωριά: η πρώτη ήταν επί χούντας, όταν η στρατιωτική ΜΟΜΑ άνοιγε δρόμους. Η δεύτερη ήταν επί Πασοκ κανονικού, του Αντρέα, που είδαν τα χωριά τι είναι η άσφαλτος. Όλες τις υπόλοιπες περιόδους τα χρήματα τα τρώνε οι Γκρούεζες.

  • Η απόσταση είναι περίπου 5,5 χιλιόμετρα και όχι 3,6. Ακόμη όμως και αν ήταν 3,6 είναι ντροπή στην Ελλάδα του 2024, η οποία προταγωνιστεί στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, να μένει 30 χρόνια χωματόδρομος όταν έχουν γίνει 8λοι οι άλλοι. Επίσης, όπως σωστά γράφτηκε, στα 597.000 υπάρχουν τιμές δημοσίων τιμολογίων στις οποίες δίνονται μεγάλες εκπτώσεις, απρόβλεπτα 15 %, τα οποία μπορεί να μην χρειαστούν και ΦΠΑ 24%. Γιατί σας φαίνεται μεγάλο το ποσό; Μήπως θέλετε να πάει στο δικό σας χωριό. Φυσικά και οι κάτοικοι είναι λίγοι, όπως σε όλα τα χωριά και πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό για να μην εξαφανιστούν και ερημώνουν τα χωριά!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι