Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το επικείμενο κλείσιμο του Ληξιαρχείου Δημοτικής Ενότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου

16 Απριλίου 2024
18:04

Όχι στο επικείμενο κλείσιμο του Ληξιαρχείου Δημοτικής Ενότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κοινότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, εξαιτίας της πρότασης της Δημοτικής αρχής Κοζάνης για το κλείσιμο του Ληξιαρχικού Γραφείου, σύμφωνα με το αριθμ. 4856/21-2-2024 αίτημα του Δημάρχου Κοζάνης προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συγχώνευση 5 Ληξιαρχείων (Δ.Ε. Αιανής, Δ.Ε. Ελίμειας, Δ.Ε. Ελλησπόντου, Δ.Ε. Υψηλάντη και Δ.Ε. Κοζάνης) σε ένα κεντρικό στην έδρα του Δήμου.

Συγκεκριμένα η Δ.Ε. Αιανή (20 χιλ από Κοζάνη), έδρα πρώην Δήμου, αποτελείται συνολικά από επτά κοινότητες και πληθυσμό 2.826 κατοίκους (απογραφή 2021).

Σε λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 2/3/24, οι κάτοικοι της Αιανής, που βλέπουν την περιοχή τους να απαξιώνεται, να έχουν ελλιπείς παροχές και υποδομές, υποτυπώδεις συγκοινωνίες ενώ, όπως όλος ο λαός, καλούνται να πληρώνουν πολλά με εμμέσους και άμεσους φόρους, δημοτικά τέλη, νερό κλπ, σύσσωμα αποφάσισαν να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του Ληξιαρχικού Γραφείου με ένα και μοναδικό υπάλληλο, ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής του πρώην Δήμου. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αιανής, που συμφώνησαν, μεταφέροντας τις διαθέσεις των κατοίκων τους.

Ταυτόχρονα κενές παραμένουν οι θέσεις από τα άλλα τρία Γραφεία (συντήρησης και υποδομών, καθαριότητας-ανακύκλωσης και πρωτογενούς τομέα) από το σύνολο πέντε Γραφείων, αποκεντρωμένων υπηρεσιών για τη Δ.Ε. Αιανής, που συστάθηκαν με τον ΟΕΥ του Δήμου Κοζάνης από το 2012, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, που θεωρεί τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ως κόστος. Είναι η πολιτική της Ε.Ε., που εφαρμόζουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στηρίζουν οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, είτε ως «ανεξάρτητες» είτε με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, αφήνοντας έτσι χώρο στους εργολάβους και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Με βάση όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή, ώστε :

– Να μην κλείσει το Ληξιαρχείο Αιανής, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων, να στελεχωθούν με μέσα και μόνιμο προσωπικό τα υπόλοιπα Γραφεία (αποκεντρωμένων υπηρεσιών) της Δ.Ε. Αιανής και των άλλων Δ.Ε. του Δήμου Κοζάνης.

– Να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό όλες οι κενές θέσεις εργασίας ακόμη και αυτού του ελλιπούς οργανογράμματος του Δήμου Κοζάνης, όπως επίσης να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο τεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

3 σχόλια

  • Εξαιρετική πρωτοβουλία και αξία αναφοράς. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το σύνολο του κειμένου της επερώτησης, το ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης απηχεί την πραγματικότητα, αναδεικνύεται η αρνητική εξέλιξη του θέματος και μεταφέρθηκε εκεί που πρέπει.

  • Ναι καλά!!. Οι διορισμοί μονίμων υπαλλήλων θα σώσουν την αιανη και τα υπόλοιπα χωριά ή ακόμη καλύτερα ή επανασυσταση του Δήμου αιανης όπως ακούστηκε από μερικούς ονειροπολους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.