Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων την Τρίτη 23 Απριλίου

19 Απριλίου 2024
18:23

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 9η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87),  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του Ν. 5056/2023 (Α΄ 163),  στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, επί της οδού Α. Παπανδρέου, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και  ώρα 16:00, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Ελάτης σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

 1. Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδερού σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

 1. Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

 1. Διαπίστωση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

 1. Έγκριση 1ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ

 1. Λήψη απόφασης περί εξουσιοδότησης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και υπαλλήλου του Δήμου ως υπολόγων – διαχειριστών τραπεζικών λογαριασμών ειδικού σκοπού (πάγιας προκαταβολής) που τηρεί ο Δήμος στην Εθνική Τράπεζα.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

 1. Έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία ‘’Ελευθερίας 10ης Οκτωβρίου 1912’’ Σερβίων .

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

 1. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων».

Εισηγητής :  Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ., κα Παπαδοπούλου Ευθ.

 1. Τροποποίηση της αριθμ. 6/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς ΜΕΡΟΣ Β΄ – έγκριση σχεδίου σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερβίων και Δήμου Κοζάνης, για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου Κοζάνης, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.5021/2023.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

 1. Τροποποίηση της αριθμ. 18/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, σχετικά με την υποβολή αιτήματος του Δήμου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Κοντογεωργάκη.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

 1. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί δημοτικής οδού στη Δημοτική Κοινότητα Λευκάρων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

 1. Λήψη απόφασης περί μεταβίβασης αρμοδιότητας έγκρισης παρατάσεων Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών, Προμηθειών, Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

 1. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Σερβίων με τον αναπληρωτή του στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Κοζάνης με διακριτικό τίτλο ‘‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

 1. Συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Εγγραφών και Επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

 

 

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΑΡΑΜΗΣ

3 σχόλια

 • Ελάτη 100% των κατοικων εναντια στην διαχειριστική μελέτη
  Λιβαδερό 80% ενάντια στην μελέτη. Η οποία μελέτη πηγε με απευθείας ανάθεση σε μαθητή του φροντιστηρίου. ΧΩΡΙΣ μια αλλ εναλλακτική μελέτη….
  Ειδικά στο Λιβαδερό τα 44. 000 συνολικά δασικά στρέμματα ανήκουν ακόμα από Τούρκικα φιρμάνια στους πολίτες του Λιβαδερού. Όταν έγινε το κτηματολόγιο θες από αμέλεια, θες από αδυναμία πολλά από αυτά δεν δηλώθηκαν από πολίτες έτσι στην μελέτη από τα 44.000 στρέμματα δηλώθηκαν μόνο τα 13.000 περίπου και αυτά πάλι είναι μπερδεμένα. Κάποιος το σφύριξε αυτό στους ειδικούς επιστήμονες και με βάση ένα νόμο που λέει ότι δεν δηλωθεί από δασική έκταση αυτομάτως περνά στον δήμο γίνετε με απευθείας ανάθεση η διαχειριστική μελέτη από μαθητή του φροντιστηρίου. Τώρα θα μπορεί ο δήμος να δημοπρατεί τεράστιες εκτάσεις δάσους σε ιδιώτες όπου τα κέρδη θα περνάνε στα ταμεία του Δήμου στα Σέρβια και όχι στην κοινότητα του Λιβαδερού και φυσικά το προεδρείο του χωριού δεν θα έχει τον πρώτο λόγο. Το ίδιο και σε Ελάτη και σε Μεταξά. Άσε στον Μεταξά είναι η τοποθεσία Απαγορευμένο όπου χρησιμοποιείτε για καταφύγιο άγριων ζώων, αυτό το γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί. Όλη αυτή την έκταση με την διαχειριστική μελέτη θα την κάνουν για φωτοβολταϊκά. Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμαρχος απέκοψε όλα τα χωριά των Καμβουνίων από το φυσικό αέριο. Τα απέρριψε γιατί σου λέει να μην συγκρουστούν οι εταιρίες φυσικού αερίου με τις ξυλουργικές και τις φωτοβολταϊκές. Άσε που όταν θα αρχίσει το ξερίζωμα του δάσους θα αρχίζει να μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις για φτηνή καύσιμη ύλη ή ηλεκτρική ενέργεια ανταποδοτική από τις εταιρείες που θα στήσουν πανελάκια στο ξεριζωμένο δάσος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.