Φεμινιστικό Δίκτυο Νέας Αριστεράς Κοζάνης: “Ο Μητροπολίτης Σερβίων Κοζάνης Παύλος, από άμβωνος μας εξήγησε «επιστημονικά» πού οφείλεται η βία μεταξύ των ανηλίκων”

21 Απριλίου 2024
14:14

Λες και δεν γνωρίζουμε τις απόψεις της εκκλησίας για τις γυναίκες!

Ο Μητροπολίτης Σερβίων Κοζάνης Παύλος, από άμβωνος μας εξήγησε «επιστημονικά» πού οφείλεται η βία μεταξύ των ανηλίκων. Μα στο ότι  οι γυναίκες εργάζονται και δεν μένουν στο σπίτι ως κλώσες να βάλουν κάτω από τις φτερούγες τους τα παιδιά τους!!!

Φυσικά αφού τα παιδιά είναι μόνο των γυναικών και αυτές είναι υπεύθυνες για όλα τα προβλήματα τους.  Δεν φταίει η  εξάπλωση  της βίας γενικά στην κοινωνία, δεν φταίει το  ότι γίνονται μάρτυρες της κακοποίησης των γυναικών γύρω τους (μανάδων, αδελφών τουςκ.λ.π), δεν φταίει η φτώχεια, δεν φταίει  ο φόβος για την εξέλιξη της  ζωής τους, για  την επερχόμενη ανεργία τους , για την ανασφάλεια. Δεν φταίει η απαξίωση των ιδεών,  η ώθηση προς τον ατομικισμό . Όχι φταίνε  οι γυναίκες   που εργάζονται, που θέλουν την αυτονομία τους και την ανεξαρτησίας τους, που δεν αποδέχονται τον μοναδικό  αποδεκτό ρόλο από την εκκλησία, αυτόν της μάνας-νοικοκυράς.

  Είναι απόψεις που στηρίζονται στην πατριαρχική θεωρία, και  στον μεσαίωνα, που  διαχέονται στην κοινωνία μας από την άκρα δεξιά έως δυστυχώς και σε προοδευτικά κόμματα. Μας πάνε πίσω σε άλλες εποχές, θαυμάτων και μοιρολατρείας που ήταν ομολογουμένως   πολύ δύσκολες για τις γυναίκες!!!

Η επίδειξη δύναμης, ο αρχηγισμός, ο ατομικισμός, η επιβολή,  η εγωπάθεια, η έλλειψη ενσυναίσθησης, η απαξίωση του συναισθήματος, η καταπάτηση των αδυνάτων, είναι  οι «αξίες» του καιρού μας που όποιος-α  δεν τις ενστερνίζεται, πρέπει να τιμωρείται.

Αυτές οι απόψεις είναι που ωθούν τα παιδιά μας στην βία,  στην δημιουργία  μισογύνηδων ,στο  μίσος κάθε  θηλυκότητας, στους κακοποιητές και στους γυναικοκτόνους.

Θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στην πατριαρχία και τον μισογυνισμό όπου και  αν εμφανίζεται!!

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ  ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος: “Προληπτικά μέτρα θέλουμε στα σχολεία όχι κατασταλτικά. Να φτιάξουμε ανθρώπους. Κατηγορούμε τις συμμορίες των παιδιών ενώ θα έπρεπε να κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο “βασίλειο” της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει όπως η κλώσσα τα πουλάκια της έτσι θα πορεύονται τα παιδιά. Να εγκληματούν το ένα στο άλλο – Mητέρες θέλουμε, να φτιάξουμε πάλι τα παιδιά μας . Να ξανα-αναστήσουμε την Ελλάδα μας, που έχει γίνει περίγελος σε όλο τον κόσμο” (Βίντεο)

23 σχόλια

  • Υμνος προς τη γυναίκα το κήρυγμα του μητροπολίτη. Η μητέρα είναι ο στύλος της οικογένειας. Τυχερά όσα παιδιά μεγάλωσαν και μεγαλώνουν με τη μητέρα τους δίπλα τους.

  • Βρε τις φεμινίστριες…σιγά τι είπε ο Μητροπολίτης..να ασχολείστε περισσότερο με την οικογένειά και..εσείς προτιμάτε τους καφέδες και τα μπουζούκια..τους εραστές και τα λουσα…ότι θέλετε….δεν φταίει ο Μητροπολίτης που λέει αλήθειες..ότι έχουμε λάθος παιδεία που ξεκινά από το σπίτι.. συνεχίζει στο σχολείο..και μετά κυριαρχεί στην κοινωνία..κάθε ήθος και αρχή έχει καταστραφεί..και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Ορθά και αυτά που αναφέρεται ως αιτίες.. αλλά ορθά και τα λόγια του Δέσποτα

  • Μια χαρά τα λέει ο Δεσπότης.
    Και το επιβεβαιώνει το ίδιο το κείμενό σας. Το λέτε σαφέστατα: Θέλετε τη γυναίκα – μάμα ανεξαρτητοποιημένη από τα παιδιά της. Να αποστασιοποιηθεί η μάνα από το μητρικό ένστικτο.
    Το αμερικάνικο «NEW LEFT» και η WOKE ατζέντα στο έπακρο. Αυτό εκφράζετε. Πιο καπιταλισμός πεθαίνεις.

  • Αν πέρναμε στα σοβαρά όλες αυτές τις αστειοτητες που εκστομίζει συχνά πυκνά ο εν λόγω (βαρβατα) μισθωτός από την τσέπη μας (και όχι από την πάμπλουτη ελλαδική Εκκλησία,ως όφειλε) ρασοφορος, θα θέλαμε σκότωμα. Και μόνο ότι δεν έχει νιώσει τι είναι μια οικογένεια να μην έχει τα απαραίτητα και να αναγκάζεται να δουλεύει και η μητέρα (πολλές φορές με τρεις κι εξήντα), καταλαβαίνει κανείς με το καλοπερασακια έχει να κάνει.
    Και μέρα που ‘ ναι σήμερα: παπαδαριο, στήριξε (,πλην ελαχίστων εξαιρεσεων-, ψύλλος στ’ άχυρα)εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της διανοίας τη χαμερπη Χούντα δίχως καμιά ντροπή. Ο εν λόγω δεσπότης της Κοζάνης πνευματικό τέκνο του αρχιχουντικου Αμβρόσιου Καλαβρύτων. ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ μουλάδες. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ.

    • ΑΠΛΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΕΝΟΣ, ΞΕΡΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΗΘΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

      ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ…50 ΧΡΟΝΙΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

  • Και σεις και αυτός παρόμοια εκφραζεσθεω με διαφορετική αφετηρία,προϋποθέσεις και σκεψη
    Έχει η θάλασσα σύνορα;
    Όποιος βρει ποιος το είπε κερδιζει

  • 1. ΟΧΙ, δεν γνωρίζετε τις απόψεις της Εκκλησίας γιά τη γυναίκα. Ούτε θέλετε να τις μάθετε. Δεν μπορείτε να ορίσετε ούτε τι είναι Εκκλησία. Προκατάλειψη και αντιεκκλησιαστικό μένος σας χαρακτηρίζουν !
    2. Αυτό που θέλετε είναι η ανδροποίηση της γυναίκας !!

  • Η εκκλησία τιμά την γυναίκα. Οι απόψεις είναι προσωπικές. Ο Χριστός γεννήθηκε από την Παναγία που τιμάται περισσότερο από κάθε τι. Η τιμή στο πρόσωπο της γυναίκας από το Θεό έχει ποικίλως εκφραστεί και μάλιστα χιλιάδες χρόνια πίσω. Τώρα η βία είναι μορφή της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Τα ηλεκτρονικά μέσα κι ο εγκλωβισμός σ αυτή την επικοινωνία ευθύνονται για αυτήν. Όσο για την εργασία της γυναίκας εψας δίνουν 4.000€ μισθό στον πατέρα ώστε να μείνει σπίτι η μάνα.

    • Τι εννοείτε “οι απόψεις είναι προσωπικές”. Όταν μιλά ο δεσπότης από άμβωνος, εκφράζει τις απόψεις της εκκλησίας. Αν διαφωνεί η επίσημη εκκλησία θα πρέπει να του αφαιρέσει το τοπικό franchise, καθώς ο λόγος του αμαυρώνει την εικόνα της εταιρείας στο ευρύ κοινό και αλλοιώνει την όποια πνευματικότητα αυτή διεκδικεί να επιδεικνύει.

  • ……..που δεν αποδέχονται τον μοναδικό αποδεκτό ρόλο από την εκκλησία, αυτόν της μάνας-νοικοκυράς……..

    τρικυμία εν κρανίω !

  • ΣΥΡΙΖΑ :
    τέσσερα χρόνια επιθετικού πολιτικού αμοραλισμού και μηδενισμού. !! απο-ιεροποίση των πάντων !
    ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος: «ατμόσφαιρα βούρκου» από τον ΣΥΡΙΖΑ
    Για τη βία στο ανυπεράσπιστο ανθρώπινο έμβρυο με την άμβλωση τι έχουν να πουν οι αναφερόμενες κυρίες ;
    Ανένταχτος στο χώρο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΡΕΣΑΛΤΟ, ΑΡΔΗΝ)

  • Φμινιστικό δίκτυο νάας αριστεράς Κοζάνης!! Λαοθάλασσα…
    Δε θα μας μείνει άντερο ρε…έλεος..
    Είστε κινούμενα ανέκδοτα

  • KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δίκαιο αγώνα σας για τη βία κατά των γυναικών. Όμως όσοι νόμοι και να ψηφιστούν , όσες εκδηλώσεις και να κάνετε. Μια κοινωνία από ανθρώπους χωρίς μεταφυσικές ανησυχίες κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί σε διεύρυνση του κύκλου των απελπισμένων ανθρώπων και σε κτηνωδία.
    Εάν δεν υπάρχει Θεός έχω δικαίωμα να αυτονομηθώ και να διαπλάσω την Ηθική μου όπως ΕΓΩ (!) αντιλαμβάνομαι. όπως ΕΓΩ ! «Νους απομακρυσμένος από το Θεό, λένε οι Πατέρες, θηριώδης ή δαιμονιώδης».
    καθηγητής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου της Καλιφόρνιας, απολογήθηκε την ώρα του μαθήματος επειδή χρησιμοποίησε τον όρο “έγκυες γυναίκες” !!! https://www.naturalnews.com/2021-07-30-medical-schools.

  • «Βρισκόμαστε κάτω από το κρίσιμο όριο που αναπληρώνεται ο πληθυσμός. Είμαστε κάτω από το όριο της ακραίας χαμηλής γονιμότητας που είναι το 1,3 παιδιά ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας» επισήμανε η ∆ρ. Φαίη Μακαντάση, διευθύντρια ερευνών της διαΝΕΟσις σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη δεξαμενή πολιτικού προβληματισμού, σκέψης και λόγου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ∆ΕΘ HELEXPO.
    https://www.tilestwra.com/poly-dusaresta-nea-gia-to-mellon-tis-elladas-molis-egine-gnosto/

    ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ;

    • Σχόλιο θες; Ορίστε: δήμευση της περιουσίας της αχόρταγος εκκλησίας που άρπαξε με αυτοκρατορικά χρυσοβουλα και σουλτανικά φιρμάνια και απόδοση της στους Έλληνες φορολογούμενους,κόψιμο των μισθών απ’ το Δημόσιο παπάδων /δεσποταδων και διοχέτευση αυτών των τεράστιων ποσών σε άνεργες μητέρες και σε ενίσχυση της οικογένειας. Και θα δεις τότε αν θα τα κόβει ψηλά ο δεσπότης.

      • το Ελληνικό δημόσιο εφάρμοσε αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιουσίας της Εκκλησίας (Νόμοι 1072/1917, 2050/1920, 4684/1931) καταβάλλοντας 40 εκατομμύρια προπολεμικές δραχμές, ενώ το δημόσιο είχε εκτιμήσει τη συνολική αξία στο 1 δισεκατομμύριο. Το υπόλοιπο δεν κατεβλήθηκε ποτέ.
        Mε τους μισθούς που δίνει το κράτος ξοφλάει το χρέος του προς την Εκκλησία. Δεν μπορεί καμμιά κυβέρνηση να σταματήσει τους μισθούς. Θα φάει τα μούτρα της στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια…
        Και ο μισθός να κοπεί δεν θα ηρεμήσεις ! Θα ακούς καμπάνα, θα βλέπεις σταυρό, θα συναντάς ράσο και θα συγχίζεσαι ! Θα ήταν ευλογία για σένα να καταργηθεί η Εκκλησία !

      • Με την απαλλοτρίωση τεραστίων εκτάσεων της Εκκλησίας γνωρίζεις πόσα χρωστά το κράτος στην Εκκλησία; ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 17-5- 1998. Eπί υπουργίας Τρίτση επί ΠΑΣΟΚ η πολιτεία ήθελε να υφαρπάξει την εκκλησιαστική περιουσία . Σκόνταψε πάνω στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
        Διάβασε να ξεστραβωθείς το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά (γνήσιου Αριστερού)με τίτλο «Εκκλησία και Γένος εν Αιχμαλωσία», Εναλλακτικές Εκδόσεις 2018. Ο Συγγραφεύς είναι γνωστός πολιτικός αναλυτής, εκδότης του Περιοδικού ΑΡΔΗΝ, οικονομολόγος και ιστορικός ερευνητής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι