Καμπάνια Ενημέρωσης για τις Δράσεις Ενίσχυσης και Προώθησης της Επιχειρηματικότητας σε περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας & Μεγαλόπολης

30 Απριλίου 2024
15:31

 

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ενημέρωσης σε τοπικά μέσα για τις δράσεις ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας για υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Με βασικά μηνύματα «Η ώθηση που θέλεις για την επιχείρησή σου!» και «Το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σου!», η νέα καμπάνια σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα, καθώς και ψηφιακά μέσα, προσκάλεσε τους πολίτες που αναζητούν χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την επιχείρησή τους, να «βρουν τη δράση που τους ταιριάζει» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027. Οι εν λόγω δράσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια από 20.000€ έως και 100.000€, με ποσοστό χρηματοδότησης 70%. Η τοπική καμπάνια επικοινωνίας υλοποιήθηκε σε συνέχεια σειράς ανοιχτών ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προώθηση των συγκεκριμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο 2024 στις περιοχές ενδιαφέροντος του Προγράμματος.

«Με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, οι ωφελούμενες περιοχές έχουν τα εργαλεία για να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, με έμφαση στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε να καταστεί η τοπική οικονομία πιο ανταγωνιστική, σύγχρονη και ισχυρή, βελτιώνοντας παράλληλα  το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους και ενισχύοντας τις θέσεις απασχόλησης», είχε δηλώσει, σε μια από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πρόγραμμα, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ, κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

Σημειώνεται ότι η λήξη υποβολής αιτήσεων για τις συγκεκριμένες δράσεις είναι η 10η Μαΐου 2024. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, για επενδυτικά σχέδια από 500.000 ευρώ έως και 40.000.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χρηματοδοτικά προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στο [email protected]  ή τηλεφωνικά στο 2310480000 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2610622711 για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Ένα σχόλιο

  • 9 στους 10 που πηγαίνουν στις εκδηλώσεις και μαθαίνουν τους όρους της επιδότησης, φεύγουν απογοητευμένοι. Σκοπός των προγραμμάτων είναι να φανεί ότι δήθεν μειώθηκε η ανεργία και να ευημερούν οι αριθμοί, και όχι η ουσιαστική στήριξη των ούτως ή άλλως ζημιωμένων επιχειρήσεων. Γι’αυτό και σε υποχρεώνουν να προσλάβεις επιπλέον άτομα για να μπορέσεις να ανανεώσεις τον εξοπλισμό σου και να εκσυγχρονίσεις την επιχείρηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.