Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ολοκλήρωσε τον κύκλο παρεμβάσεων πρόληψης, στα σχολεία της Β/θμιας Διεύθυνσης Π.Ε. Κοζάνης

2 Μαΐου 2024
11:27

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ολοκλήρωσε τον κύκλο παρεμβάσεων πρόληψης, στα σχολεία της Β/θμιας Διεύθυνσης Π.Ε. Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024, πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε περισσότερα από 50 σχολεία του νομού Κοζάνης με αποδέκτες πάνω από 2500 μαθητές.

Η παρέμβαση: «Εξαρτήσεις: Μύθοι και πραγματικότητα, τα στάδια της εξάρτησης και τρόποι αντιμετώπισης», είχε ως στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για τις επιπτώσεις των εξαρτήσεων.

Μέσα από την συζήτηση, την αλληλεπίδραση και την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί είχαν την δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τις εξαρτήσεις αλλά και γενικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι, με απώτερο σκοπό να αναπτύξουν ουσιαστικό τρόπο επικοινωνίας και αποτελεσματικές άμυνες σε κάθε είδους πρόκληση.

Ευχαριστούμε θερμά τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στα σχολεία.

Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ήπειρός

Ένα σχόλιο

  • Συγχαρητήρια στην ομάδα του κεθεα και σε όσους υποστηρίζουν το έργο του. Οι νέοι μας σήμερα είναι πιο ευάλωτοι, σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές, καθώς η κάθε μορφής εξάρτηση έχει γίνει πιο προσβάσιμη από ποτέ άλλοτε. Οι ουσίες διακινούνται πιο εύκολα και από άτομα όλο και μικρότερης ηλικίας. Τα τυχερά παιχνίδια έφτασαν στο σπίτι μας μέσω του διαδικτύου, αλλά ακόμη και στο κινητό μας τηλέφωνο, ενώ στη γειτονιά μας υπάρχουν τα οπαπ play.
    Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τον αλκοολισμό και την εξάρτηση από το ίντερνετ.
    Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο ρόλος του κεθεά, αλλά και τον άλλον φορέων κατά των εξαρτήσεων, είναι πολύ σημαντικός στην πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος.
    Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ενοποίησή όλων των φορέων απεξάρτησης προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό τους κρύβει σκοπιμότητες και για αυτό πρέπει να σταματήσει κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των οργανισμών απεξάρτησης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.