Εποικοδομητικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου

2 Μαΐου 2024
13:04

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης Καλλίνικο Χολέβα. 

 

Αρχικά, την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σε επίπεδο συζήτησης οι προβληματισμοί που αντιμετωπίζονται στην απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων για δράσεις που περιλαμβάνονται στα Σχέδια Δράσης Κυκλικής Οικονομίας (ΣΔΚΟ) και Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας & Κλίματος (ΣΔΑΕΚ), σχέδια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την αποτύπωση των προθέσεων του Δήμου Σερβίων για μελλοντικές δράσεις και έργα που αφορούν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

 

Στη συνέχεια των επισκέψεων, ο Δήμαρχος συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ), τονίζοντας την ανάγκη για στρατηγική προσέγγιση και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων προς όφελος του Δήμου Σερβίων.

 

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε: «Στις συναντήσεις αυτές, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης για προγράμματα και δράσεις που ευνοούν το δήμο μας. Επισημάναμε την ανάγκη για στρατηγική προσέγγιση και αποτελεσματική διαχείριση πόρων προς όφελος των δημοτών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση «παγωμένων» πόρων με μοναδικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων».

 

 

2 σχόλια

  • Κάντε κάτι που να αξίζει τον κόπο και δημοσιεύστε το
    Τώρα να μας λέτε τόσες κοτσανες Ε δεν αξίζει
    Πήγατε και ήρθατε
    Τίποτε αλλο

  • Ερε τι είσαστε εσείς, ξεκουραστείτε λίγο, βαλθήκατε να τα κάνετε όλα, αφήστε μερικά για την άλλη τετραετία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.