kozan.gr: Eγκρίθηκε η μελέτη και προχωρά άμεσα η υλοποίηση του έργου για τη “Δημιουργία Ορειβατικού Πεζοπορικού Μονοπατιού στην περιοχή ¨Παλιάμπελα¨ Πλατανορρεύματος Δήμου Σερβίων”, με προϋπολογισμό δαπάνης 190.000 (με το ΦΠΑ)

10 Μαΐου 2024
08:20

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, εγκρίθηκε, χθες 9/5/2024, η μελέτη για τη «Δημιουργία Ορειβατικού Πεζοπορικού Μονοπατιού στην περιοχή ¨Παλιάμπελα¨ Πλατανορρεύματος Δήμου Σερβίων» με προϋπολογισμό δαπάνης 190.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α 24%, (καθαρή δαπάνη του έργου 107.412,86 €), περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Κοζάνης. Η υλοποίηση – κατασκευή του έργου θα γίνει από το Δήμο Σερβίων σύμφωνα με την από 07/04/2023 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερβίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Το μονοπάτι στο σύνολό του είναι περίπου 9.200 μέτρα, αποτελείται από πέντε (5) διακριτά τμήματα διαφορετικής δυσκολίας, ο δε χρόνος διάβασης της συνολικής διαδρομής θα ανέρχεται στις 4 με 5 ώρες. Το 2ο τμήμα μήκους 850μ είναι κατασκευασμένο και απαιτούνται ελάχιστες επεμβάσεις, όπως π.χ. η βελτίωση της σήμανσης αυτού. Oι εργασίες που θα περιλαμβάνει το έργο θα αφορούν τη διάνοιξη μονοπατιού, καθαρισμό βλάστησης, οριοθέτηση – προστασία – εξομάλυνση καταστρώματος, σήμανση και έργα εξυπηρέτησης χρηστών, όπως η διαμόρφωση θέσεων θέας σε επιλεγμένες περιοχές.

kozan.gr

5 σχόλια

  • Την Πρωτομαγιά σε μια βόλτα που έκανα στην περιοχή των σερβιων ανέβηκα και στο εξωκλήσι του Αγίου Χριστόφορου στο βουνό επάνω από το προσήλιο θέα φανταστική τοπίο τελειο αλά ο χωρος δυστηχος παρατημένος μήπως ο Δήμος πρέπει να ενδιαφερθεί ;;;;

  • Η διασταύρωση για Μικροβαλτο, Τρανοβαλτο κλπ από το δρόμο του Ρυμνιου δεν έχει φωτισμό. Μήπως το χρέος στη ΔΕΗ παίζει σημαντικό ρόλο;

  • 190χιλιαρικα!!!!!!! Άσφαλτο θα ρίξουνε; Ρε που πάνε τα λεφτά μας! Με 30 χιλιάρικα έχει γίνει και μην ακούσω κάτι γιατί την έχω κάνει την διαδρομη

  • Καρδιναλιος ο Ελευθεριου, κορδωμενος στον θρονο του. Που τον βρηκατε???? Αν και θα ειναι για τα επομενα σαρανρα χρονια δημαρχος , δυστυχως ο Δημος Σερβιων και ειδικα τα χωρια θα ερημωσουν με την λογικη του. Δυστυχως…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.