Στη διαχείριση της ανεξέλεγκτης βλάστησης στην περιοχή του ΟΣΕ προχωρά ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (Φωτογραφίες)

10 Μαΐου 2024
15:54

Σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η διαχείριση της ανεξέλεγκτης βλάστησης που επικρατεί εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του ΟΣΕ, η Δημοτική Αρχή Κοζάνης συνεργάζεται ήδη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να δρομολογηθεί ο απαραίτητος καθαρισμός που απαιτείται, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και ενόψει Καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βόμβας (Τεχνικών Έργων) και Λεωνίδας Αρνίδης (Πρωτογενή Τομέα, Πολιτικής Προστασίας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης), μαζί με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης Πύραρχο και Δασολόγο Γκίκα Καμπουρίδη, είδαν από κοντά τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης.

Η απομάκρυνση μπαζών, παρεδάφιας βλάστησης και ξερών δέντρων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τους εκατοντάδες πεζούς που διέρχονται καθημερινά από εκεί, αποτελούν μερικές από τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης που υπάρχει.

Υπογραμμίζεται ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη είναι η συντήρηση και αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, σε όλο το εύρος του Δήμου Κοζάνης.

 

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

10 σχόλια

  • Ομολογουμένως υπάρχει μια συνεχείς δράση και παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών και των συνεργειών του δήμου σε γειτονιές και Δ.Δ .μήπως να βγάζατε και τη δημοτική αστυνομία λίγο παραπάνω έξω απο κέντρο και τον έλεγχο των παρκόμετρων. Εξαφανισμένη από γειτονιές βεβαρημένες με διάφορες υπηρεσίες και καταστήματα. Δεν υπάρχει πεζοδρόμια να περπατήσουμε και διάβαση να περάσουμε. Σε όλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

  • Κ.Αντιδ.Αρνίδη,επειδή είσαι ο μόνος που γνωρίζεις τι θέλουν τα Πλατάνια και μέχρι στιγμής την καθημερινότητα τη φροντίζεις καλύτερα απο τον καθένα,σπάσε σήμερα την κλειδαριά στην πόρτα του ΟΣΕ, που κανείς δεν ξέρει γιατί κλειδώνει κι από ποιον,για να ανασάνει η πόλη.

  • Η Δημοτική αρχή Κοκαλιαρη θα φτιαξει στον Δημο οτι δεν εγινε απο τη μεταπολιτευση κ μετα ειτε αρεσει ειτε δεν αρεσει σε πολους….Ο Βόμβας , ο Αρνιδης κ κανα δυο αλλοι απεδειξαν με το καλημερα οτι ειναι λιρα100! Πολλα μπραβο παιδια

  • τον κυριο κοκκαλιαρη τον ειχα γειτονα πριν χρονια,ανθρωπος σεμνος ανοιχτος γελαστος και οπως φαινεται κανει οτι δεν κανανε οι προηγουμενοι.Γιαννη κανε ο,τι καλυτερο μπορεις στην πολη και γενικα στα χωρια

  • Βόμβα πάρε τους πυροσβέστες και το δασαρχείο και πάτε να καθαρίσετε το δάσος στον Ξενία. Η κλιματική κρίση απαιτεί άμεσες ενέργειες. Πευκοδάσος παραμελημένο σημαίνει κίνδυνος θάνατος. Θα κάνει βαρύ καύσωνα φέτος. Ξυπνάτε. Ζητείστε και εθελοντές Δημότες. Θα έρθουμε πολύς κόσμος να βοηθήσουμε.

  • Ο χώρος εκεί έχει και πολλά μικρό περιβάλλοντα που αξίζει να κρατηθούν γιατί έχει πολλά πουλιά και διατηρούν άνθη και ωφέλιμη βλάστηση και είναι κυρίως φυλλοβόλα που δεν καίγονται εύκολα. Ελπίζω να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και ειδικοί να τα εκτιμήσουν και όχι άιντε παίρνω μπουλντόζα και γκρεμίζω ο,τι θεωρώ άγριο και άχρηστο, γιατί αυτη η βλάστηση είναι που βοηθάει στο κλίμα της περιοχής και το δροσισμό το καλοκαίρι . Αν γίνουν όλα κρανίου τόπος από φόβο πυρκαγιάς -που στην περιοχή η κατηγορία επικινδυνότητας είναι μικρότερη και ειδικά εκεί όπου δεν έχει πεύκα, τότε χειρότερα τα κάνουμε για την ποιότητα ζωής στην πόλη.

  • Μόνο για φωτογραφίες είναι όλοι τους κάθε τι που υποτίθεται ότι κάνουν το βγάζουν φωτογραφία. Και το μόνο που κάνουν…τίποτα η, όσα βλέπει η πεθερά. Αν δεν τους αλλάξει όλους και ιδικά την τεχνική υπηρεσία γρήγορα ο δήμαρχος, δεν τον βλέπω καλά .
    Μέχρι στιγμής αποδείχθηκαν ανίκανοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.