«Οι Γυναίκες στη Λογοτεχνία: Μητιώ Σακελλαρίου – Μεγδάνη» – Εκδήλωση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00

10 Μαΐου 2024
20:14

Στο πλαίσιο της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σας προσκαλεί στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Οι Γυναίκες στη Λογοτεχνία: Μητιώ Σακελλαρίου – Μεγδάνη», την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00, στον Εξώστη 1 – Περίπτερο 15 –  ΔΕΘ – HELEXPO.

Συντονίζει ο Μιχάλης  Πιτένης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

Ομιλητές:

-Λένα Διβάνη, Συγγραφέας

-Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μεταφράστρια

-Ηλίας Γ. Σπυριδωνίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μετάφρασης και Σημειωτικής της Ιταλικής Γραμματείας, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΑΠΘ.

Η Στρογγυλή Τράπεζα οργανώνεται από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης και το ΠΕΤ Βορείου Ελλάδος, το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και το Εργαστήριο ΜεταΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων του ΔΙΠΑΕ.

Σας Περιμένουμε!

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

Ένα σχόλιο

  • Τι να πει κανείς! Απορώ με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη! Δέν ὑπάρχουν στην Κοζάνη ἱκανοί φιλόλογοι να παρουσιάσουν τη Μητιώ Σακελλαρίου και το έργο της και να εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και έπρεπε να καλέσουν ομιλητές εντελως άσχετους με το θέμα?? Μια καθηγήτρια Σλαβικών Σπουδών να πει τι? Ένας καθηγητής μετάφρασης τι? Αν μετέφρασε καλά τον Γκολντόνι? Και ποια ακριβώς είναι η “έμφυλη διάσταση των ανθρωπίνων σχέσεων” την εποχή εκείνη? Ό,τι νά’ναι….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.