Ο ζωγράφος Κώστας Ντιός μιλά στο kozani.tv για την έλλειψη εκθεσιακού χώρου τέχνης στην Κοζάνη: “Εισπράξαμε ψευδεπίγραφες υποσχέσεις από τους τοπικούς άρχοντες, δεν υπάρχει πολιτική βούληση διαχρονικά. Είμαι απαισιόδοξος”… (video)

11 Μαΐου 2024
19:12

Για το θέμα της έλλειψης εκθεσιακού χώρου τέχνης στην πόλη της Κοζάνης μίλησε ο Κώστας Ντιός στη συνέντευξη που έδωσε στο www.kozani.tv για την ατομική του έκθεση στα Ιωάννινα που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 25 Μαΐου.

Ο γνωστός στο πανελλήνιο Κοζανίτης ζωγράφος, έθεσε το θέμα εκφράζοντας πικρία για τη διαχρονική αδιαφορία των τοπικών αρχόντων παρά τις επίμονες προσπάθειες που έγιναν από τους ανθρώπους της τέχνης αλλά και προσώπων με ευαισθησία σε αυτό το ζήτημα.

«Το μόνο που εισπράξαμε ήταν ψευδεπίγραφες υποσχέσεις από τις τοπικές αρχές», είπε στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, «δεν υπάρχει πολιτική βούληση διαχρονικά». Ακούστε επίσης όσα είπε ο σπουδαίος καλλιτέχνης και για το χώρο της νέας βιβλιοθήκης Κοζάνης, ο οποίος ουσιαστικά προοριζόταν για τέτοιου είδους δράσεις.

(Δείτε το video μετά το το 18:03 αλλά και ολόκληρη τη συνέντευξη)

Κάντε κλικ στην εικόνα:

 

www.kozani.tv

5 σχόλια

  • Χώροι υπάρχουν, εκτός από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη που έχει μεγάλους χώρους εκτός του φουαγιέ, υπάρχει και χώρος στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού όπου έκανε έκθεση με μεγάλων διαστάσεων έργα ο παγκοσμίου φήμης Ζωγράφος – Αγιογράφος Ελευθέριος Φουλίδης, που έργο του κοσμεί τους τοίχους του παλατιού στο Buckingham. Μεγάλες εκθέσεις μπορούν να φιλοξενηθούν επίσης στο Πανεπιστήμιο στη ΖΕΠ και στο τούρκικο σχολείο στα Σέρβια. Δυστυχώς Λούβρο δεν έχουμε ακόμα.

    • Οντως….υπαρχει επαρκεστατος (και για αυτον τον συγκεκριμενο λογο μελετημενος χωρος) στο πρωτο υπογειο του μουσειου υης βιβλιοθηκης.

  • Όταν μαζί με το φίλο σου αποφασίσεται ότι θέλετε πραγματικά να εκθέσετε τα έργα σας στον τόπο σας να πάτε στη βιβλιοθηκη της Κοζάνης. Υπάρχει χώρος που θα σας φιλοξενήσει. Εκτός και αν ΤΩΡΑ δεν σας κανει κ. Κώστα. Τόσα χρόνια δεν αναφέρατε τπτ για τους ανύπαρκτους χώρους. Τώρα σας έπιασε ο πόνος προφανώς…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι