Lemon Skates: Η κοινότητα που αναδεικνύει την Καστοριά ως εναλλακτικό προορισμό

12 Μαΐου 2024
14:49
Κανένα σχόλιο

Δεκαετίες πίσω, η street κουλτούρα για πολλούς ήταν συνυφασμένη με την παραβατικότητα. Με το στερεότυπο των ατημέλητων νέων που εγκατέλειπαν το σχολείο για να συχνάζουν σε υπόγειες παραβάσεις κάνοντας skate και μουτζουρώνοντας τοίχους. Σήμερα, η κουλτούρα του δρόμου είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που κινείται σε ένα ευρύ πολυτισμικό φάσμα και που αφορά διάφορες πτυχές της τέχνης, της μόδας και του αθλητισμού, όπως το γκράφιτι, το χιπ χοπ, το παρκούρ κ.ά. Χρησιμόποιώντας αυτούς τους τρόπους ως μέσα έκφρασης οι εκπρόσωποι τους θέλουν κάτι να πουν, να εκφράσουν προσωπικά βιώματα, να θίξουν κοινωνικά φαινόμενα κ.ο.κ.


Αυτό κάνουν οι Lemon Skates στην Καστοριά. Πρόκειται για μια κοινότητα, τα μέλη της οποίας έκαναν τα πατίνια τους όχημα για να μεταφέρουν τις κοινωνικές τους ανησυχίες, να ομορφύνουν την πόλη τους και να διαδώσουν την αγάπη τους για τα extreme sports και τις τέχνες του δρόμου –skateboard, BMX, parkour, rollers, scooter–, όχι μόνο στο νομό τους, αλλά σε όλη τη χώρα.

Η ιστορία των Lemon Skates

Ποιος είναι ο στόχος του εγχειρήματος; Ρωτάω τον Δημήτρη Νατσούλη, “ψυχή” των Lemon Skates.

«Ονειρευόμαστε και επιμένουμε, την ίδια στιγμή που τα πράγματα εδώ δεν είναι καθόλου εύκολα. Το παλεύουμε γιατί θέλουμε να βάλουμε την Καστοριά ψηλά στον χάρτη του εναλλακτικού αθλητισμού. Αυτό είναι το όραμά μας. Όσα σου περιγράφω τα είχαν οραματιστεί πριν χρόνια και τα παιδιά από το “Ομίχλη Crew”, μια ομάδα νέων που είχαν το ίδιο πάθος για τα extreme sports. Στην πραγματικότητα είναι κάπως σαν να συνεχίζουμε το έργο τους. Τα βήματα που κάνουμε είναι σταθερά και πιστεύω ότι μια μέρα θα φτάσουμε στο σημείο εκείνο που οι κόποι μας θα έχουν ανταμειφθεί, οι προτάσεις μας θα έχουν υλοποιηθεί. Θα απολαμβάνουμε όλες εκείνες τις υποδομές που αρχικά θα δώσουν μια “ανάσα” και μια εναλλακτική στη νεολαία της πόλης, αλλά και που θα προσελκύουν ακόμη περισσότερο κόσμο από την υπόλοιπη χώρα»

Την κοινότητα έχουν αγκαλιάσει εκατοντάδες άτομα με κοινούς στόχους. «Εμείς παλεύουμε για την αγάπη, την ισότητα, την ενότητα, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την ελεύθερη έκφραση και για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Αν κάποιο άτομο δεν συμβαδίζει με αυτά τα ιδανικά, αυτό το εγχείρημα δεν θα του ταιριάξει».
Πηγή https://www.athensvoice.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι