kozan.gr: Πόσα άτομα τελικά πήγαν για εργασία μέσω του πιλοτικού προγράμματος της ΔΥΠA που έδινε τη δυνατότητα σε ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία να μετακινηθούν στην Κρήτη και να εργαστούν για τρεις μήνες για τη συγκομιδή των ελιών;

13 Μαΐου 2024
23:54

 

Πόσα άτομα τελικά πήγαν για εργασία μέσω του πιλοτικού προγράμματος της ΔΥΠA που έδινε τη δυνατότητα σε ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία να μετακινηθούν στην Κρήτη και να εργαστούν για τρεις μήνες για τη συγκομιδή των ελιών;. Η απάντηση από τον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε στο twitter, απαντώντας σε κάποιον άλλον περί επιδοτούμενης εποχικής αγροτικής εργασίας.

Ως Υπουργός Εργασίας έφτιαξα πρόγραμμα επιδοτούμενης εποχικής εργασίας για ανέργους από την Δυτική Μακεδονία στην Κρήτη για το τρίμηνο Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου. Η επιδότηση προέβλεπε έξοδα μεταφοράς στην Κρήτη, 50€ ημερησίως επιδότηση και δωρεάν παροχή στέγης και τροφής. Ο επιδοτούμενος θα ελάμβανε κανονικά και στο ακέραιο και το μεροκάματο του από την εργασία του, περίπου επιπλέον 50€ ημερησίως. Δηλ 100€ ημερησίως καθαρά με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η Δυτική Μακεδονία επελέγη ως η περιοχή με την υψηλότερη ανεργία και με την λογική ότι έχει βαρύ χειμώνα σε αντίθεση με το ήπιο χειμωνιάτικο κλίμα της Κρήτης. Στην πλατφόρμα έκαναν αίτηση 57 μόνον άτομα, το πρόγραμμα μπορούσε να επιδοτήσει έως 200. Τελικά για εργασία προσήλθαν οι 2….έχετε ακόμη κάποια απορία;

 

 

 

4 σχόλια

  • Οι άνεργοι πάνε μόνο αν είναι δημόσιο γιατί ουσιαστικά δεν έχουν ανάγκη την δουλειά δυστυχώς. Αν θέλανε μεροκάματο στην Κοζάνη μπορούσανε να πάνε στο Βελβεντο για ροδάκινα και στον κρόκο που δίνουν καλά μεροκαματα αλλά όλοι προτιμούν το αραλίκι του δημοσίου!

    • Αν ήτανε να αφήσουμε τους ανάπηρους γονείς μας. Και να πάμε εποχιακοί γιατί να μην πάμε έξυπνε στη γερμανία.

  • Σοβαρά τώρα; Να αφήσουμε τις οικογένειες μας μέσα στο χειμώνα και να τρέχουμε στην Κρήτη επειδή αποφασίσατε την βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς να σας το ζητά κανείς και μας αφήσατε χωρίς δουλειά, για να κάνετε μπίζνες με το υγροποιημένο αέριο;

  • ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΗΓΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ??? ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι