Ολική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες αμύγδαλων στις περιοχές, περιμετρικά της Λίμνης Βεγορίτιδας στο Δήμο Αμυνταίου καθώς και σε οικισμούς στην Ανατολική Εορδαία, μικρότερης έκτασης, εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, συνέπεια των οποίων ήταν η μη σωστή γονιμοποίηση κατά την περίοδο της ανθοφορίας των δέντρων και η καρπόπτωση.
Σύμφωνα με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ το πρόβλημα εμφανίστηκε περιορισμένα κατά την περυσινή χρόνιά, φέτος έχει γενικευθεί, ενώ, για μεγάλο αριθμό καλλιεργητών αποτελεί το κύριο εισόδημα τους.
Σήμερα Τρίτη αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας θα μεταβεί στην Κοζάνη για συνάντηση με τους υπαλλήλους του ΕΛ ΓΑ, θέτοντας τα αιτήματα των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών, της στελέχωσης με υπαλλήλους του τοπικού υποκαταστήματος του εν λόγω φορέα, όπως και της αλλαγής του κανονισμού
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ
Παρόμοια προβλήματα με τα δέντρα έχουμε και στη λίμνη πολυφυτου.