Η  ΕΛΜΕ Εορδαίας καλεί τα μέλη της, τους εκπαιδευτικούς, τους ενήλικες μαθητές και τους πολίτες της Εορδαίας να συμμετάσχουν στην εβδομάδα αιμοδοσίας

14 Μαΐου 2024
22:50
Κανένα σχόλιο

 

Η  ΕΛΜΕ Εορδαίας με αρχή την Τέταρτη 15/5/2024 και τη  δράση του 1ου  ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, καλεί τα μέλη της, τους εκπαιδευτικούς, τους ενήλικες μαθητές και τους πολίτες της Εορδαίας να συμμετάσχουν  στην εβδομάδα αιμοδοσίας της ΕΛΜΕ Εορδαίας, από 15 έως 22/5/2024  (15/5 στο 1ο ΕΠΑΛ, 16-17-21-22/5 στο Μποδοσάκειο Γ.Ν.  και 20/05 στο Α’ ΚΑΠΗ, στην 7η ημέρα εθελοντισμού Ανδρόνικος).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 • Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών και βάρους τουλάχιστον 50 κιλών μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης.

• Η αιμοδοσία είναι μια διαδικασία απολύτως ασφαλής και ακίνδυνη για τον αιμοδότη.
• Δίνουμε περίπου το 1/20 του όγκου του αίματός μας, όγκος που αναπληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά, αφού απολαύσουμε ένα χυμό από πορτοκάλι και ένα σνακ που θα μας προσφέρουν ευγενικά ο φορέας διοργάνωσης της αιμοδοσίας.

• Ο υποψήφιος αιμοδότης ελέγχεται από γιατρό πριν την αιμοληψία (λήψη ιατρικού ιστορικού, αρτηριακής πίεσης και αιματοκρίτη ή αιμοσφαιρίνης), έτσι που να διασφαλίζεται τόσο η καλή υγεία του δότη, όσο και του λήπτη.

Ο εθελοντής αιμοδότης έχει τα παρακάτω «οφέλη»:

Α) Πάνω από όλα είναι η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας και το αναντικατάστατο
συναίσθημα του αλτρουϊσμού και της προσφοράς.

Β) Η δωρεάν και υποχρεωτική εξέταση του αίματος του δότη για ασθένειες που
μεταδίδονται μέσω του αίματος (π.χ. ηπατίτιδες, ΑΙDS, σύφιλη κλπ). (Η ενημέρωση γίνεται
μόνο σε προσωπική βάση, με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων)

Γ) Η αιμοδοσία συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του αίματος και είναι διαδικασία αναζωογόνος για τον οργανισμό μας.

Δ) Η απόκτηση κάρτας Εθελοντή Αιμοδότη στην οποία αναγράφονται οι αιμοληψίες που συμμετείχε ο δότης καθώς και η Ομάδα αίματος. Για την ενεργοποίηση της κάρτας αιμοδότη, απευθυνθείτε στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας (Ε.Μ.Α.)

Όταν χρειαστείτε εσείς ή κάποιο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο αίμα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας ή να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο που έχει ορίσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι