Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

15 Μαΐου 2024
13:03

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω του καθεστώτος De Minimis.

Οι εν λόγω δράσεις αφορούν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να αγγίζει τα 50 εκ. ευρώ. Σε σύνολο, κατατέθηκαν 840 αιτήσεις ενδιαφερόμενων συνολικής δημόσιας δαπάνης 50,588 εκ. ευρώ και προϋπολογισμού συνολικών επενδύσεων περίπου 73 εκ ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι τον αρχικό στόχο. Στην παρούσα φάση, ο ενδιάμεσος φορέας ΕΦΕΠΑΕ ξεκινά την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, και μάλιστα καλύπτοντας το σύνολο του διαθέσιμου προϋπολογισμού, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της έμπρακτης στήριξης των ΜμΕ από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά και του ενδιαφέροντος των υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στις οποίες απευθύνονται οι συγκεκριμένες δράσεις. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, με στόχο την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από την ενεργειακή μετάβαση, επιταχύνοντας τις πρωτοβουλίες για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου των περιοχών αυτών και της χώρας συνολικά».

Ακολουθεί δήλωση του Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, κ. Πελοπίδα Καλλίρη: «Μέσα από την υποβολή 840 αιτήσεων για την ίδρυση νέων και την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων συνολικού ύψους 50.588.777 ευρώ, καθίσταται πρόδηλη η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης και προάσπισης της επιχειρηματικότητας στις περιοχές ΔΑΜ. Ως απότοκο αυτών των δράσεων συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η ενθάρρυνση επενδυτικών σχεδίων με βασική στόχευση την αξιοποίηση και ανάπτυξη νέων πράσινων και ψηφιακών τεχνολογιών και την αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών. Βασική στόχευση της πολιτικής μας είναι η μετατροπή του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμο και ανθεκτικό, στηρίζοντας εμπράκτως τις τοπικές κοινωνίες της πατρίδας μας».

ΠΗΓΗ: minfin.gov.gr

7 σχόλια

 • Μας δουλεύουν χοντρό γαζί αυτοί. Ποια ενίσχυση επιχειρήσεων; Που σου ζητούν να προκαταβάλλεις όλα τα χρήματα της επένδυσης; Που επιβραβεύουν αυτούς που έχουν 100.000€? Και κυρίως αυτούς που παρουσιάζουν χωρίς να έχουν, με δανεικά για 1-2 μέρες στην τράπεζα, 100.000 €; Τ άλλο, που στον Ν. Κοζάνης, το μέγιστο που θα επιχορηγηθούν, θα είναι περίπου 50 επιχειρήσεις; Μετά σου λένε δεν είναι στημένο….. Εχουν χαμπάρι πόσες είναι οι επιχειρήσεις στον Ν.Κοζάνης; Οι εμπορικοί σύλλογοι τι κάνουν; Ζούμε ωραίες, απροκάλυπτες και τραγιλαφικές καταστάσεις.

 • Απολογιστικά θα μπορούσατε να εκτιμήσετε πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται.
  Αφού αυτός είναι ο στόχος.

 • Ποιές θέσεις εργασίας; Στο πρόγραμμα όλοι αναγκαστικά δηλώσανε και δεσμευτήκανε για 2 θέσεις εργασίες προκειμένου να καλύψουν το τεκμήριο και να πετύχουν τους μέγιστους βαθμούς της αξιόλογησης Μόλις περάσει η υποχρεωτικότητα του 1 έτους, σχεδόν όλοι οι μισθωτοί θα πάνε ταμειο ανεργίας. Τα γνωστά δηλαδή… Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας? Κι αυτό είναι το λυπηρό…..

 • Τα προγράμματα πού υπάρχουν στις άλλες περιφέρειες είναι πολύ καλύτερα από τα δικά μας……
  …….. πού είναι ο οργασμός επενδυτών .;;;
  ο Ρουβάς ;;;

  Τι γίνεται με τις μπαταρίες. ;;
  Τι γίνεται με διάφορα άλλα εργοστάσια ;;
  Τόσα χρόνια γεωπόνοι…. ούτε ένα θερμοκήπιο ;;

 • Ο Αμανατιδης ακολουθεί τ αχνάρια του Κασαπίδη και δε λέει κουβεντα για τις φαντασιώσεις των κυβερνητικών στελεχών ότι δήθεν επιτελείται σοβαρό έργο μετά Τν τραγική καταστεί που περνα η δυτική Μακεδονία λόγω της βίαιας απολιγνιτοποιησης
  Αντίθετα υποδέχεται και επιχαίρει τα στελέχη της Ν Δ για το τιποτα…
  Την ίδια τύχη θα έχουμε και μ αυτόν οπως με Κασαπίδη Μαλουτα αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα .!

 • Επενδύσεις με χιλιάδες θέσεις εργασίας τέλος! Αυτά μόνο στην Ινδία και την Κινα. Η χώρα μας έχει πάνω από 30 χρόνια που αποβιιομηχανιζεται. Πρέπει να εμπιστευτούμε την τεχνολογία και να προσελκύσουμε επενδύσεις στην τεχνολογία και την καινοτομία αφού ο τουρισμός από τον οποίο ζει η υπόλοιπη, νότια χώρα δεν μπορεί να δώσει οφέλη αυτού του μεγέθους στη δίνη μας περιοχή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.