Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης από το Balkan Energy Forum – «Παράθυρο ευκαιρίας για πράσινη ανάπτυξη η απολιγνιτοποίηση, με πλημμελή όμως σχεδιασμό μετάβασης»

23 Μαΐου 2024
21:53

 

«Για την περιοχή μας είναι μία σημαντική ευκαιρία να επισημάνουμε όχι μόνο το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται μπροστά μας για πράσινη ανάπτυξη αλλά και όλα τα κακώς κείμενα της απολιγνιτοποίησης αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσης και τον πλημμελή σχεδιασμό της μετάβασης, που αφήνει την περιοχή μας με συρρικνωμένο ΑΕΠ, ανεργία και σημαντική μείωση του πληθυσμού».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, στον σύντομο χαιρετισμό του από το βήμα του Balkan Energy Forum, το οποίο πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό των Κοίλων από τις 23 έως και τις 25 Μαΐου 2024, παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διπλωματικών αρχών και θεσμικών φορέων, με στόχο την ανάδειξη των πλέον σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων που αφορούν την ενεργειακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Ο κ. Κοκκαλιάρης τόνισε επίσης ότι μέσω της διοργάνωσης του Balkan Energy Forum, ανοίγει ένα ακόμη δίαυλος επικοινωνίας και δημόσιου διαλόγου για μια πράσινη και κλιματικά ουδέτερη ανάπτυξη, με τη συμμετοχή πολλών και εκλεκτών συνομιλητών.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

11 σχόλια

  • Η γη μας παράγει κάρβουνο και μόνο, όχι κάποια σημαντική καλλιέργεια (εξαίρεση ο κρόκος σε λίγες περιοχές).
    Τουρισμό δεν έχουμε να πιαστούμε, υποδομές για εργοστάσια (λιμάνια, τρένο) δεν έχουμε.

    Το κλείσιμο των ορυχείων είναι έγκλημα, έπρεπε να αναβαθμίσουν σε λιγότερο ρυπογόνες οι μονάδες και να δουλέψουν και άλλα χρόνια.

    Δείτε για παράδειγμα πόσα εκλογικά τμήματα λιγότερα έχει στις ευρωεκλογές η ΠΕ Κοζάνης (-50) σε σχέση με πέρυσι.

    Στα χωριά νέος 25 με 30 χρόνων δεν υπάρχει… στραβοί είμαστε;

    Αυτές οι φιέστες είναι πάρτυ κρατικού χρήματος για πολυ λίγους πάνω στα αποκαΐδια μας.

  • Μονοι σας τα λετε μονοι σας τα ακουτε κυριοι. Οι νεολαια φευγει καθημερινα απο την περιοχη. Και οσοι νεοι μενουν συντηρουνται απο τις καλες συνταξεις των γονιων τους

  • Ολοι εσείς που δεν πιστεύεται στην πράσινη ανάπτυξη είστε ναζιστές,αντιεμβολιαστες,δεν θέλετε το καλό της περιοχής και ότι άλλο θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε.Η κυβέρνηση κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας εξαφανίσει και εσείς φέρνετε αντιρρήσεις δεν ντρέπεστε λίγο.Μητσοτακης,Κασελακης,Ανδρουλάκης το τρίο σου Τζες θέλουν το καλό μας πρέπει να τους πιστέψουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι