Το λεωφορείο του υδρογόνου έκανε «στάση» στο 1ο ΕΚ Κοζάνης

27 Μαΐου 2024
00:20

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας – CluBE, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου TRIERES (κοιλάδα υδρογόνου μικρής κλίμακας), η οποία ήταν ενταγμένη στο 3ο JIVE Roadshow, σταθμός του οποίου αποτέλεσε και η Κοζάνη.

Στην εκδήλωση, το αστικό λεωφορείο που κινείται με υδρογόνο έκανε την προγραμματισμένη «στάση» στην εκπαιδευτική μονάδα και οι εκπρόσωποι του φορέα παρουσίασαν τη νέα τεχνολογία και τις εφαρμογές  του υδρογόνου στην κινητικότητα του μέλλοντος.

Επιπλέον δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, να δουν από κοντά την κατασκευή του οχήματος και να αντιληφθούν ως επιβάτες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε μια σύντομη διαδρομή.

Παράλληλα, από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε ο ρόλος που καλείται να παίξει η επαγγελματική εκπαίδευση στο μέλλον και οι αντίστοιχες προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί.

Το στοιχείο αυτό προέκυψε και στο πρόσφατο Balkan Energy Forum, όπου όπως ειπώθηκε από στελέχη της αγοράς, η έρευνα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να υποστηρίζεται και με την εκπαίδευση και την επανακατάρτιση του τεχνικού προσωπικού στα νέα αντικείμενα, τα οποία εντάσσονται σταδιακά στα προγράμματα των ΕΠΑΛ, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυψέλες καυσίμων, ηλεκτροκίνηση και άλλα εφαρμοσμένα γνωστικά πεδία που πλέον υποστηρίζονται και από τις απαραίτητες υποδομές.

Ο Διευθυντής Βασίλειος Μπουντιούκος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης ευχαριστούν τον κ. Νικόλαο Ντάβο, τους συνεργάτες του CluBE και τα στελέχη του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης για την υλοποίηση της ενημέρωσης.

5 σχόλια

  • Υπάρχει άνθρωπος να πιστεύει ότι θα γίνει μονάδα υδρογόνου στην δυτική Μακεδονία και θα δώσει και δουλειές;
    Εδώ δεν το πιστέψαμε όταν έταζαν αλλά κι άλλα μαζί, τώρα που τα διέλυσαν όλα θα το φάμε το ψέμα;

  • Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Υπάρχουν πόλεις που θα ήθελαν πάρα πολύ να συμμετείχαν σε αυτή. Μπράβο σας και η περιφέρεια μαζί με τον Δήμο να στηρίζουν τέτοιες ενέργειες.

  • Από τους πράσινους δράκους στα περαστικά πειραματικα λεωφορεία
    Τα γνωστα παραμυθια των αεριτζηδων των προγραμμάτων που δεν καιγονται καρφι για αναπτυξη αλλα μονο για να αυξανουν τους τζιρους τους.
    Συνεχιζονται τα παραμυθια και τα … παρτυ τώρα και σε έκδοση καρναβαλιου με μηδενές εκπομπες – γελαν εκαι οι πετρες

  • και να γινει υδρογονο, θα παιρνουν τσαμπα ενεργεια και θα το πουλαν οπως το ρευμα τωρα..απλα θα παρουν επιδοτησεις για να τα στησουν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι