Δήμος Κοζάνης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Περιθώριο έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 έχουν οι υπόχρεοι – Κίνδυνος υψηλών προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

27 Μαΐου 2024
13:09

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι αναρτήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών, στην οποία οι πολίτες πρέπει να εισέρχονται ώστε να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, στη διεύθυνση: https://akatharista.apps.gov.gr/.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 31, παρ.4 του Ν.5075/2023 (ΦΕΚ 206/Α΄/12-12-2023) και στην υπ΄αριθ.20/24 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 2695/Τ.Β΄/9-5-24) μόνο για το πρώτο έτος σύστασης του Μητρώου τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης των υπόχρεων ορίζεται η 31η Μαΐου 2024.

Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν την ανωτέρω δήλωση, υπάρχει επιβολή προστίμου.

Ο Δήμος θα διενεργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δειγματοληπτικούς ελέγχους και στους υπόχρεους που υπέβαλαν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για την νέα πυροσβεστική διάταξη αναφορικά με τον καθαρισμό οικοπέδων μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης (https://cityofkozani.gov.gr/), κάνοντας κλικ εδώ.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

 

 

 

 

3 σχόλια

  • Ας καθαρίσουν πρώτα τις δημοτικές εκτάσεις να παίρνει παράδειγμα ο κόσμος. Αλλιώς είναι μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα.

  • Στο ρυάκιο στο γήπεδο ποδοσφαίρου το χόρτο έχει φτάσει 2 μέτρα και περιμετρικά έχει γεμίσει άναρχα δέντρα και ξερά κλαδιά…ας καθαρίσουν πρώτα αυτά και μετά να δουν τους ιδιώτες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.