Kαλοπροαίρετο ερώτημα αναγνώστη προς την Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης

30 Μαΐου 2024
19:59

Τετάρτη απόγευμα γύρω στις 6:30 με 6:45. Το αυτοκίνητο τις δημοτικής αστυνομίας, που βλέπετε στις φωτογραφίες, παρκάρει μπροστά στην πλατεία Γιόλδαση. Κατεβαίνουν δύο υπάλληλοι σα να μην συμβαίνει τίποτα, σα να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία, σα να μην έχουν παρκάρει παράνομα. Κάνουν έλεγχο στα παρακείμενα καφέ, κρατώντας μια μεζούρα, για το αν εμποδίζουν τα τραπεζοκαθισματα στην πλατεία. Και ερωτώ οι καταστηματάρχες ελέγχονται οι δημοτικοί όμως όχι; Είναι στο απυρόβλητο; Γιατί εννοείται πως αν ήταν ο οποιοσδήποτε πολίτης θα το “έτρωγε” το πρόστιμο και δε θα μπορούσε να αποδείξει και τίποτα.  Θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση από την Δημοτική Αστυνομία αν κάπου είμαι λάθος να το πουν.

Ένας Αναγνώστης
Φ.Α.

15 σχόλια

  • Θα μπορούσαν να το βάλουν στο πάρκινγκ στην πλατεία λασσανη και να ανέβουν με τα πόδια , έχεις δίκιο.

  • Θα μπορούσαν να προσλάβουν οδηγό, να τους πηγαίνει και μετά όταν τελειώσουν να τους παίρνει

  • Εκεί δεν έχει μια παρκίδα για αυτούς που στρίβουν αριστερα; Αν το άφησαν εκεί για λίγο δεν εμπόδισαν την κυκλοφορία νομίζω..

  • Καλοπροαίρετο ερώτημα προς τον φίλο αναγνώστη.
    Δηλαδή αν τα μαγαζιά ελεγχονταν από την Ελ. Αστυνομία θα έδειχνε την ίδια ευαισθησία? Θα ζητούσε τον έλεγχο για παράνομη στάθμευση του περιπολικού?
    Και μια διόρθωση. Δεν είναι αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας που βάση του ΚΟΚ εξισώνεται με αυτά της Ελ. Αστυνομίας, της πυροσβεστικής κτλ κτλ.

    • Μισό
      Δηλαδή τα περιπολικά ΔΕΝ υπάγονται στις ρυθμίσεις του ΚΟΚ? Χωρίς λόγω μπορούν τα οχήματα της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής αστυνομίας να παραβιάζουν τον ΚΟΚ?
      Όχι βέβαια. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν σε περιπτώσεις υπηρεσιακές. Εδώ, η υπηρεσιακή ανάγκη καλύπτεται και με διαφορετικό τρόπο που δεν ενοχλεί διερχόμενα οχήματα.

  • Σε εκείνο το σημείο σχεδόν πάντα έχει αμάξια παρκαρισμένα κ σιγά μήν τους γράφουν !!! είναι κάτι φυσιολογικό άσχετα αν εμποδίζουν κ δυσκολεύουν να βλέπεις την κίνηση προσπαθώντας να βγεις

  • Όταν βλέπεις αδέσποτα όταν βλέπεις πάρκινγκ πατέντα δλδ όπου κ όπως δεν θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ… ξέρεις γύρισες πάλι για διακοπές στην Ελλάδα έχω προσέξει καί κάτι ακόμα εδώ στο ελλαδισταν από την στιγμή πού έχει παντού κάδους ανακύκλωσης γιατί ο κόσμος παρατάει τα χαρτόνια δίπλα στους πράσινους κάδους

  • Πολύ σωστά τα λέτε. Και επίσης να κάνουν και ελέγχους σε αυτούς που αφήνουν τα αυτοκίνητα στην μεση της Παυλου Μελά για να παρουν καφέ. Αλλά…δάσκαλε που δίδασκες…

  • Είναι υπηρεσιακό αυτοκίνητο και ήταν σε διαδικασία ελέγχων όπως αναφέρεις κι εσύ.
    Λογικό είναι να χρειαστεί να παρκάρει και παράνομα.

    • σωστά ήταν τρομερά επείγον και α θα κουραζόταν να περπατήσουν λίγο. γιατί να δώσουμε το καλό παράδειγμα.. την άλλη φορά σε θέση αμεα..υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε φλέγον ζήτημα παρκομέτρων

  • Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αντιδικειται
    Θα βγει δελτίο τύπου που θα διευθετεί και ωραιοποει την κατάσταση ,λέγοντας ότι αυτή έγινε στα πλαίσια πάταξης της παράνομης επέκτασης
    Λίγη υπομονη

  • Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στις κότες στην έξυπνη πόλη.
    Όπως έγραψε κι ο προηγούμενος, ας το άφηναν στο τεράστιο πάρκινγκ της πλατείας Λασσάνη.
    Όχι αυτό του φίλου μας του ιδιώτη.
    Το άλλο που γίνεται τώρα.

  • Το περιπολικό, ασχέτως αν είναι Δημοτικής ή Ελληνικής αστυνομίας, είναι υπηρεσιακό όχημα ειδικού σκοπού. Δεν υπόκεινται αυστηρά στον ΚΟΚ. Ιδιαίτερα στο παρκάρισμα. Δεν πρέπει να ξεφεύγει του βλέμματος ττων Δημοτικών Αστυνομικών. Δεν λέω ότι μπορούν να το τοποθετούν οπουδήποτε, αλλά δεν δημιουργεί πρόβλημα βάσει φωτογραφίας. Όπως γράφεις ήταν για έλεγχο και όχι για καφέ. Θα έπρεπε να σε πειράζει το όργιο παράνομων παρκαρισμάτων από τους υπόλοιπους οδηγούς οι οποίοι δεν τιμωρούνται καν, και όχι τα υπηρεσιακά της Δημοτικής Αστυνομίας (είμαι σίγουρος ότι σου βεβαίωσαν παράβαση κάποτε γι΄ αυτό τα γράφεις αυτά).

  • φιλε μου ελεγχο εκαναν οι αστυνομικοι, δηλαδη που ηθελες να παρακαρουν, πανω στην πλατεια???? μερικοι ειστε πολυ κακοπροαιρετοι και φροντιζεται να το δειχνετε με καμουφλαζ, φυσικα καλοπροαιρετα το λεω!!! ας γινουμε ολοι μας, ως πολιτες, πρωτα απ ολους νομοταγεις και να σεβαστουμε επιτελους τον κωδικα οδικης κυκλοφοριας και μετα να κανουμε σχολια και υποδειξεις στους αστυνομικους!!! δεν φταινε αυτοι για ολα ουτε φτανουν αριθμητικα να εχουμε ολοι μας απο εναν τους στην αυλη μας!!! γενικως, μια αναρχια επικρατει σε ολους τους τομεις της πολης, αλλα αυτο χρειαζεται καλυτερη ατομικη παιδεια και σωστη εκπαιδευση ειδικοτερα απο την ηλικια του δημοτικου σχολειου!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι