Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την ανάπτυξη: Η ΑΕΒΑΛ, η επικοινωνιακή πολιτική κι oι αλήθειες που πονάνε….

5 Ιουνίου 2024
08:36

 

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλαίμε να γελάμε ή να πάρουμε μια βρεγμένη σανίδα και όποιον πάρει ο Χάρος με τα όσα διαβάζουμε από τα ΜΜΕ

Το στοίχημα της αξιοποίησης του εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα – https://kozan.gr/archives/55801

Όμως πριν τρία ακριβώς χρόνια συντοπίτης μας έγραφε «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΒΑΛ» 22-01-2021 https://eordaialive.com/topikes-eidhseis/ptolemaida-eordaia/ptolemaida-i-ponemeni-istoria-tis-aeval Όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι : Μελέτες επί μελετών, σχέδια επί σχεδίων, έργα επί έργων, μετατροπή σε Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) κονδύλια πολλά που πέσανε για να δώσουν μόνο ελπίδες και μόνο ελπίδες. Τεράστιες αίθουσες που δεν εκμεταλλεύτηκαν ακόμη. Εκατοντάδες στρέμματα που δίνουν προοπτικές…. Όμως κοντεύουν 25 χρόνια και ακόμη δεν είδαμε άνοιξη!!!!! Πριν χρόνια γράφτηκε ότι ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 5.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ!!!

Στις 08-09-2022 ρεπορτάζ της ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ και με τίτλο Πτολεμαΐδα: Από το «Πράσινο Ταμείο» η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση της πρώην ΑΕΒΑΛ

Και διαβάζουμε..: Την επόμενη εβδομάδα εγκρίνεται η χρηματοδότηση -μέσω του Πράσινου Ταμείου- προκειμένου να γίνει η μελέτη αξιοποίησης της πρώην ΑΕΒΑΛ. «Μεγάλο στοίχημα» για την ανάπτυξη της περιοχής, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, την αξιοποίηση της πρώην ΑΕΒΑΛ, που θα επιτευχθεί μέσω της έγκρισης ποσού, την επόμενη εβδομάδα, από το πρόγραμμα ΣΔΑΜ, για την εκπόνηση της Μελέτης, θα ακολουθήσει η κατεδάφιση των κτηρίων και η περιβαλλοντική του εξισορρόπηση, με στόχο την εγκατάσταση επιχειρήσεων. Ο Υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στο χώρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην Π. Ε. Κοζάνης εν όψει της 86ης ΔΕΘ, λέγοντας πως «η έγκριση των χρημάτων για τη Μελέτη θα πάρει κάτι μήνες, και θα ξέρουμε ακριβώς το ύψος του ποσού που θα δαπανήσουμε για τον σχεδιασμό της. Το μέγεθος του έργου είναι πράγματι εντυπωσιακό. Για εμάς, το ΣΔΑΜ, είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, ώστε να ωφεληθεί ο Δήμος, αυτά που μπορεί να ωφεληθεί, να πάρει πίσω και τα χρήματα που ξόδεψε κατά το παρελθόν, ώστε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, για το Μέλλον». Την απόλυτη ικανοποίησή του από τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, που δείχνουν – όπως επισήμανε- το αμείωτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την περιοχή. https://www.ertnews.gr/perifereia/ptolema-da-apo-to-quot-prasino-tameio-quot-i-chrimatodotisi-gia-tin-axiopoiisi-tis-proin-aeval

Φυσικά δεν λείπει και η σχετική φωτογραφία που όλοι είναι γελαστοί και χαρούμενοι….

Γιατί αλήθεια να μην είναι αφού από χρόνο σε χρόνο φτάσαμε άλλα δύο χρόνια μετά για να μας πούνε σχεδόν πάλι τα ίδια!!

Η κοινωνία της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας χόρτασαν από δημοσιεύσεις και μεγάλα λόγια που το μόνο στόχο τους έχουν να εφησυχάζουν κοιμίζοντας τον λαό, κερδίζοντας συνεχώς χρόνο.

Το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη όσο η περιοχή και ειδικότερα η περιοχή της πρώην ΑΕΒΑΛ δεν έχει σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που να καταλήγει στο λιμάνι, στην περίπτωσή μας της Θεσσαλονίκης, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Δήμαρχε πιστεύουμε να μην ξεχνάτε ότι την πρόταση μας για

Σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής με Ιεροπηγή Καστοριάς από την μια πλευρά και από την άλλη με Θεσσαλονίκη την ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας το 2021 και την ψηφίσατε και εσείς, απορούμε μάλιστα ότι χρόνια τώρα το θέμα το έχετε αφήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εξ’ άλλου οι μελέτες στο πρώτο αυτό τμήμα Ιεροπηγής – Πτολεμαΐδας που έγιναν δείχνουν περίτρανα ότι αυτή η πρόταση πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι την Θεσσαλονίκη, και περιέργως δεν έχετε κάνει καμιά ενέργεια στην νέα ηγεσία του ΟΣΕ αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δεν πιστεύουμε να περιμένετε ο κος Μιχάλης Παπαδόπουλος να ενδιαφερθεί για το θέμα, όταν ο ίδιος ψευδώς είχε αναφέρει ότι εντάχθηκε σιδηροδρομικά η σύνδεση Κοζάνης – Βέροιας.

Όμως όταν βρέθηκε στην Κοζάνη ο κος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Σταϊκούρας δεν σας είδαμε να θέτετε επιτακτικά το θέμα, αλλά αντίθετα είδαμε τον κο Μ. Παπαδόπουλο να συζητά μαζί του, μήπως έχετε εξουσιοδοτήσει αυτόν τον κύριο να εκπροσωπεί τον Δήμο Εορδαίας;;; Έλεος!!!!

Κύριε Δήμαρχε δεν το βλέπετε ότι η προοπτική και οι επενδύσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο;; Σας το λένε όλοι όσοι επενδυτές έρχονται στην περιοχή. Δεν ακούτε ούτε τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας κο Σάββα Σαπαλίδη που σε πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση του Flahs TV, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πόσο ακόμη μπορούμε να αντέξουμε όταν για 30 χρόνια δεν έχουμε σιδηρόδρομο;;»  

Οι εκλογές για εσάς κύριε Δήμαρχε είναι μακριά και ίσως δεν νιώθετε τώρα «άβολα», αλλά για κάποιους άλλους που κρατούν δέσμια την περιοχή πρέπει να πάρουν το μήνυμα σε τέσσερις ημέρες που είναι οι εκλογές, να πάρουν το μήνυμα για την απαξίωση της περιοχής μας, πιστεύουμε πως ο λαός θα δώσει την απάντηση του στην κάλπη…. Φτάνει πια……

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας :

[email protected]

4 σχόλια

 • ΣΩΣΤΟΣ!
  ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΙΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ….ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ…. ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!!!

 • Μα δεν αναφέρθηκε ο Κος Μιχάλης Παπαδόπουλος στην “δική σας” σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης-Βεροίας, όπως ψευδώς αναφέρεστε ; Γιατί για να ενταχθεί έπρεπε πρώτα να μελετηθεί από το Υπουργείο. Εκτός εάν εννοείτε τη δική σας μελέτη.
  Υγιαίνετε !

 • Ο Δήμαρχος Εορδαίας οφείλει να δώσει κάποια εξήγηση για την αδράνειά του.
  Φυσικά αυτά για τα οποία κατηγορείται στέκουν αφού δεν τα αντικρούει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.